tatuaze mowia o frustracji tych ktorzy je posiadaja,jakiekolwiek one sa
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Co mówią tatuaże (176)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
18.06.2010 (17:02)
-
20.06.2010 (07:19)dla mnie tatuaze to tylko oszpecania ciala. Doda ma piekne cialo nie wiem po co jeszcze je malowac. majdan tez przesadzil, reszta ma bardziej dyskretne ale tez kompletenie bezcelowe.
-
20.06.2010 (07:27)kazdy robi ze swoim cialem co chce i czy zrobi tatuaz czy nie to jest jego sprawa, jezeli Tobie sie nie podobaja tatuaze, masz do tego sluszne prawo ale nie krytykuj kogos komu sie podobaja i je ma...
-
20.06.2010 (07:37)Im bardziej pierwotny lud tym większa skłonność do samookaleczania się. Już pomijając skojarzenia krymilne tatuaży w naszym kraju to zupełnie nie rozumiem potrzeby robienia samemu sobie krzywdy i to na zawsze. Objaw frustracji tymczasowej lub trwałej, i tyle. I dorabianie sobie potem teorii. Przecież kazdy symbol można sobie pieknie oprawic i powiesić nad łóżkiem i niech przypomina o tych rzekomych wartościach. Ale noszenie go na plecach, tak żeby wszyscy widzieli to już musi oznaczać, że zrobiono go dla innych a nie dla siebie.
-
20.06.2010 (08:11)
-
20.06.2010 (08:12)
-
20.06.2010 (08:12)
-
20.06.2010 (08:12)Dla mnie tatuaż to tak jakbym ubrał się w jeden ciuch na całe życie, czy to jest ładne, raczej moda i moim zdaniem lekka głupota.
-
20.06.2010 (08:27)Tzw gwiazdy, gwiazdeczki itp, to ludek przejawiający niski poziom rozwoju, gdzieś na poziomie plemion pierwotnych lub długo izolowanych kryminalistów. Te grupy mają problemy z wyrażaniem emocji poprzez wypowiedź werbalną, a sposób obrazkowy jest im bliski i dostępny na ich poziomie rozwoju intelektualnego. Najsmutniejsze jest to iż kierujący mediami zgadzają się na taki prymitywizm i go popierają. Kasa jako nadrzędna wartość kierująca zachowaniami ludzkimi to wielka pomyłka, jak również kierujący mediami.
-
20.06.2010 (08:45)
-
20.06.2010 (09:34)Zazdrość przez was przemawia, to wy jesteście cofnięci i zacofani bo nie potraficie zaakceptować tego co się komuś podoba, to ich ciało i ich sprawa co z nim robią . Mnie osobiście przedstawione fotki nie podobają się ale uwieżcie że tatuaże naprawdę potrafią być piękne. A tak na koniec co byście wybrali tatuaż czy narkotyki, nieraz to czego nie widzimy potrafi bardziej oszpecić .Pewnie nie jeden z was chciałby mieć tatuaż ale nie macie odwagi...
-
20.06.2010 (09:51)~agnesZazdrość przez was przemawia, to wy jesteście cofnięci i zacofani bo nie potraficie zaakceptować tego co się komuś podoba, to ich ciało i ich sprawa co z nim robią . Mnie osobiście przedstawione fotki nie podobają się ale uwieżcie że tatuaże naprawdę potrafią być piękne. A tak na koniec co byście wybrali tatuaż czy narkotyki, nieraz to czego nie widzimy potrafi bardziej oszpecić .Pewnie nie jeden z was chciałby mieć tatuaż ale nie macie odwagi...
Jest niestety na odwrót, to tatuaże wywodzą się od ludów prymitywnych gdzie znaki na ciele świadczą o pozycji w społeczności. A proponowany wybór między tatuażem i narkotykami to żaden wybór bo jwedno i drugie jest po prostu głupotą -
20.06.2010 (09:53)
-
20.06.2010 (09:59)Teraz jest fajny i ładny kiedy ciało jest młode i sprężyste, a co potem jak się zestarzeje to już będzie problem i w dodatku nie do usunięcia.
-
20.06.2010 (10:10)Nie podoba mi się tatuaż pani Jopek, moim zdaniem nie pasuje do niej żaden tatuaż. Teraz wygląda z nim jak oszpecona, ale to jest moje prywatne zdanie.
-
20.06.2010 (10:13)Motywacja z jaką ludzie robią sobie tatuaże , zakładają kolczyki w różnych miejscach ciała dla mnie jest dętym wyrażaniem swoistego szpanu w środowisku jakim się znajdują. Jest to ich sprawa i mało mnie to obchodzi lecz uważam że jest to trwałe oszpecenie siebie za własne pieniądze.Ponadto twierdzę iż branie wzorców z indiańskich plemion itp. nie jest szczytem piękna a wręcz odwrotnie (bez obrazy ale GŁUPOTY).
Jest także możliwość pozbycia się sinizny czy kolorowego tatuażu ale za jaką cenę to już inna sprawa. Na razie górą są ci którzy oszpecają ludzi i kasują niezłe sumki za ten kicz.Pochodzę ze środowiska że na człowieka z tatuażem patrzy się inaczej jak na tych bez. Podam przykład z życia wzięty syn mojego kolegi nie dostał atrakcyjnej pracy( po znajomości) do czasu pozbycia się tatuażu-i tyle.Powiedzieli mu że tatuaż w widocznym miejscu nie przeszkadza przy kopaniu dołów czy wystawaniu przed sklepem spożywczym czy latarnią.Na koniec to Ja nie zazdroszczę nikomu tatuażu a wręcz odwrotnie zal mi tych co oszpecili się trwale przez tych co ich skubią z pieniędzy. -
20.06.2010 (10:24)~ObserwatorekMotywacja z jaką ludzie robią sobie tatuaże , zakładają kolczyki w różnych miejscach ciała dla mnie jest dętym wyrażaniem swoistego szpanu w środowisku jakim się znajdują. Jest to ich sprawa i mało mnie to obchodzi lecz uważam że jest to trwałe oszpecenie siebie za własne pieniądze.Ponadto twierdzę iż branie wzorców z indiańskich plemion itp. nie jest szczytem piękna a wręcz odwrotnie (bez obrazy ale GŁUPOTY).
Jest także możliwość pozbycia się sinizny czy kolorowego tatuażu ale za jaką cenę to już inna sprawa. Na razie górą są ci którzy oszpecają ludzi i kasują niezłe sumki za ten kicz.Pochodzę ze środowiska że na człowieka z tatuażem patrzy się inaczej jak na tych bez. Podam przykład z życia wzięty syn mojego kolegi nie dostał atrakcyjnej pracy( po znajomości) do czasu pozbycia się tatuażu-i tyle.Powiedzieli mu że tatuaż w widocznym miejscu nie przeszkadza przy kopaniu dołów czy wystawaniu przed sklepem spożywczym czy latarnią.Na koniec to Ja nie zazdroszczę nikomu tatuażu a wręcz odwrotnie zal mi tych co oszpecili się trwale przez tych co ich skubią z pieniędzy.ale bzdury wypisujesz. pojedź sobie do anglii, tam wszyscy mają tatuaże, 50-cio letnie kasjerki w perfumeriach, pielęgniarki, bankowcy... -
20.06.2010 (10:24)Mnie również się nie podoba i jestem bardzo zdziwiona, że spodobało się to pani Jopek.
-
20.06.2010 (10:26)mam tatuaż i nie mam problemu jak to mówisz z pracą. a pracuje w służbach mundurowych a jak wiadomo tam jest to rygorystycznie postrzegane... a tak w ogóle nie jesteś Bogiem żeby kogoś osądzać. każdy robi to co mu się podoba z jego ciałem. jeśli tego nie akceptujesz to nie mów że to głupota, tylko wyraź swoje zdanie nie obrażając, bo wierz mi - da się.
-
20.06.2010 (10:29)Od kilku lat zastanawiam się nad zrobieniem małego tatuażu na ramieniu.Uważam,że MAŁY tatuaż jest piękną i oryginalną ozdobą.Badzo poważnie należy zastanowić się nad tym co tatuaż ma przedstawiać.Musi to być jakiś symbol,przekaż itp.Tyle na temat.