Mam bardzo jasną, wrażliwa cerę, czasem zarumienioną. Nie mogę dobrać odpowiedniego podkładu. Większość z nich się utlenia i nawet, gdy znajdę jasny, po chwili nie pasuje do mojej karnacji. Poza tym te, które do tej pory stosowałam nie sprawdzały się także dla tego, że mam sucha skórę i było widać kosmetyk na mojej twarzy. Proszę o wskazówki.
Reklama
Komentarze
podkłady dla jasnej i suchejcery (7)
-
09.01.2010 (15:30)2
-
31.01.2010 (14:31)Witaj!
Ja przez pewien czas tez mialam problem z doborem odpowiedniego podkladu. Testowalam wiele roznych marek i tych tanich i drozszych. Niestety ciagle bylam niezadowolona. Dopiero pani w aptece poradzila mi z vichy podklad korygujacy DERMABLEND i przyznam jestem zadowolona. W internecie jest mnostwo na ten temat . Najlepiej idz i porozmawiaj z kosmetyczka ktora doradzi ci w kwestii koloru a o reszte idz spytaj do apteki bo jak masz cere wrazliwa to lepiej skonsultowac to ze specjalista. Pozdrawiam! -
08.03.2010 (10:30)zgadzam się, że osoby o wrażliwej cerze powinny kupować jedynie kosmetyki apteczne. Też jestem posiadaczką cery wrażliwej i zaopatruję się jedynie w aptekach, zazwyczaj internetowych bo jest większy wybór (mogę polecić cefarm24.pl albo kuzniazdrowia.pl) Teraz pojawiło się dużo serii do cer problemowych, ostatnio Eris wypuścił chyba też jakieś podkłady, także trzeba poszukać, popytać i na pewno coś się znajdzie:) podkłady mineralne też są dobre, niepodrażniające, ale nie wiem jak z odcieniami...
-
17.05.2010 (14:51)Mam ten sam problem, od razu odradzam ci podkladow perfumowanych.........
Mimo, ze pieknie pachna nie za dobrze zadzialaja na Twoja delikatna skore.
Sporobuj kosmetykow w aptece, tam z pewnoscia doradza Ci, ktore kosmetyki beda pasowac do Twojej skory i co wazne nie podraznia jej.
Pozdrawiam -
16.08.2010 (11:34)9Ja już od dłuższego czasu nie używam podkładu, przetestowałam ich naprawdę mnóstwo,a i tak każdy kolejny( nawet z "wyższej póki" cenowej) sprawiał,że moja bardzo sucha i delikatna skóra wyglądała nieciekawie. W takim wypadku świetnie natomiast sprawdza się korektor...
-
15.02.2011 (16:29)Na pewno powinnaś używać tylko i wyłącznie używać podkładów niealergizujących. Są takie serie ekologicznych produktów bez parafiny i z olejkami naturalnymi
firmy alvy (możesz wejść na stronę Sklepu Alergika). Pozdrawiam:) -
07.11.2011 (00:52)Marietta, staraj się nie wybierać przypadkowo, wrażliwa buźka nie lubi jak się eksperymentuje. Piszesz, że masz suchą skórę, zacznij od wyboru właściwego kremu nawilżającego ( im mniej składników tym lepiej, polecam konsultację w aptece).
Podkład dobierz do suchej i wrażliwej buźki i pamiętaj, wymieszaj na dłoni odrobinę kremu i podkładu, dopiero taką mieszankę nałóż na twarz.
-
Wasze komentarze (601)
-
Sekrety gwiazd (2)
-
Makijaże (1)
-
Fryzury (2)
-
Diety (4)
-
SPA & Fitness (3)