Temat niestety dotyczy wielu kobiet, zresztą nie tylko ich. Przyczyny wypadania są różne, ale konsekwencje zawsze tak samo przykre. Jak sobie radzimy z tym wypadaniem? Jakie specyfiki, kosmetyki? Ja osobiście nie jestem zwolenniczką tabletek, zresztą mi żadne nie pomogły, dlatego szukałam wśród środków pielęgnacyjnych. Właśnie jestem w trakcie stosowania szamponu Prolab-bardzo dobre efekty daje. Dla wzmocnienia są jeszcze ampułki, jeśli komuś bardzo włos się z głowy sypie. 2 m-ce kuracji i lepszy efekt niż wszytko razem wzięte do tej pory:)
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Wypadające włosy (9)
-
01.02.2010 (15:13)
-
26.02.2010 (18:58)Ja również jestem za naturalną pielęgnacją włosów. A jeśli chodzi o wypadanie włosów, to trzeba zacząć od podstaw: podczas mycia głowy należy stosować masaż, który wzmacnia i pobudza cebulki. Jeśli to możliwe, nie stosować suszarek, lokówek ani prostownic. Przed wyjsciem z domu chronić włosy prparatami z UV. No i zbawienny wpływ na kondycję włosów ma olejek rycynowy.
-
02.03.2010 (12:08)A ja polecam suplementacje i radzenie sobie z przyczyną wypadania od środka. Obietnice producentow szamponow i odzywek wogle nie maja przełożenia na rezultat. Przeciez wlos który już wyrosl jest martwy i wcieranie w niego roznych specyfikow to jak „ożywianie trupa”
Sama mam bardzo słabe włosy, cienkie, dość rzadkie a po każdym czesaniu miałam wrażenie że więcej ich mam na szczotce niż na głowie Zapuszczenie graniczyło z cudem! Chwytałam się różnych sposobów i produktów ale bez zadawalających rezultatów. W koncu trafilam do lekarza dermatologa który polecil mi dwa produkty Merz i Vitapil, dzialanie tego drugiego jest ukierunkowane na wlosy i jest tanszy. Lekarz uczulil mnie ze preparat trzeba stosowa zgodnie z zaleceniami producenta czyli min. 2 mieś. po 1tab. ale już po 2tyg. zauważyłam już pierwszy efekt! mniej włosów na szczotce, mniej na ubraniu!
Po dwóch miesiącach stosowania odwiedziłam mojego fryzjera , który nie mógł wyjść z podziwu jak dużo urosły mi włosy i że nie zostały na szczotce podczas modelowania. Używam Vitapilu już 4 miesiąc i jestem bardzo zadowolona, włosy przestały mi wypadać i kruszyć się na końcach i mam wrażenie że dodatkowo wzmocniły mi się paznokcie. Gorąco polecam u mnie naprawdę zadziałało ale mam jedna uwage, przy pierwszym stosowaniu lub zażyciu tabletki na czczo czuć lekkie mrowienie i swędzenie skory głowy, to podobno efekt przyspieszonego krążenia krwi w obrębie cebulek.
pozdr -
19.03.2010 (10:34)suplementy owszem-można łykać, nawet jeśli nie podziałają tak jak powinny, to może chociaż poprawią nam samopoczucie:) ale chciałam dodać, że wypadanie włosów może być wynikiem różnych zmian w naszym organizmie. Często jest to np.problem z tarczycą lub inne problemy hormonalne. Warto się przebadać:)
-
20.04.2010 (21:23)Witam ,wszystkie panie.A co do tematu,moje włosy zaczeły wypadać od momentu, niedoczynności tarczycy a wcześniej nie wiedziałam ,jaka tego przyczyna i proszę ,tarczyca co robić wanna ,pełana włosów ,aż mi sie myć ich nie chciało ,na grzebieniu bo nie szczotką też pełno włosów, płakałam, ale co to daje nic .Więc apteka i faktycznie z wszystkich preparatów jakie proponują ,wybrałam z pomocą farmaceuty ,WITAPIL jedna tabl dziennie to od środka ,myje zwykłym szamponem ,familijnym lub jajecznym , bo chodzi o to żeby włosy umyć ,a te inne markowe szampony powodują, łupierz i inne chorobowe sprawy.I maseczke ECO WAX 2-razy w tyg na umyte włosy, okryte folią ,ręcznikiem i na 1-godz ,spłukać na koniec odżywka nawilżająca, ja używam firmy Milka mleczna.Powiem wam ,po roku przestały wypadać ,ale żebym nie miała gęstych włosów ,to dziś oj lepiej nie mówić co by zostało na głowie .Więc moje panie ,próbujcie tanim kosztem bez wielkich reklam.Życzę powodzenia wszystkim z problemem wypadania włosów.
-
05.05.2010 (20:36)
-
19.08.2010 (14:04)Jesień sie zaczna i znów zacznie się wypadanie-chyba mi juz zaczynaja wypadac, zastosuję sie do rad i zobaczymy
-
17.03.2011 (22:32)mi zawsze wypadają włosy po zimie, nie wiem może przez czapkę, osłabienie inną dietę? jakiś miesiąc temu za namowa kolezanki kupiłam genki box(opis zanjdziecie na merketurody lub pieknieje) kosztowało niemało ponad 200 zł ale to zestaw na 4mc i powiem, że wygląda na to, że będzie lepiej. póki co mniej włosów widzę codziennie na szczotce, to dobry znak:)
-
29.06.2011 (08:36)