Wasze triki dla pięna i zdrowia (7)
-
01.12.2009 (15:46)
Dział trochę niefortunny, ale nie wiedziałam za bardzo gdzie zamieścić ten temat.. dotyczy zdrowia, więc może tu? ;) Proszę administratorów o przeniesienie go, jakby co.
zatem jakie są wasze unikalne, nieznane sposoby na dbanie o siebie? tworzycie kosmetyki wedle przepisów babć? kupujecie produkty i wykorzystujecie je w niecodzienny sposób (ja np robię peeling z cukru i oliwki)? a może znacie produkty, które wam pomogły, ale nie są powszechnie znane?
-
17.12.2009 (16:30)
Ja właśnie kupuję kosmetyki, o których większość moich koleżanek nie słyszała, dlatego chciałam o nich tu napisać bo naprawdę są godne polecenia. Są to kosmetyki naturalne formy Pat&Rub, używam rewiatalizującego masła do ciała, relaksującego olejku do kąpieli i rozgrzewającego balsamu do rąk. Ślicznie i długo pachną, a skóra po nich jest gładziutka.
-
23.03.2010 (09:57)
9
Ja ,kiedy mam trochę czasu dla siebie, uwielbiam zrobić sobie właśnie jakiś peeling domowej roboty (np.z cukru, cynamonu i kawowych fusów, z odrobiną oliwy i zmieszane z żelem pod prysznic...mmm...) a potem wklepać odżywczy balsam:) moja skóra jest gładka jak po zabiegu w SPA:) a ja wypoczęta i zrelaksowana:)
-
07.04.2010 (14:49)
ArkadiaJa ,kiedy mam trochę czasu dla siebie, uwielbiam zrobić sobie właśnie jakiś peeling domowej roboty (np.z cukru, cynamonu i kawowych fusów, z odrobiną oliwy i zmieszane z żelem pod prysznic...mmm...) a potem wklepać odżywczy balsam:) moja skóra jest gładka jak po zabiegu w SPA:) a ja wypoczęta i zrelaksowana:)fajny przepis warto spróbować,choćby dlatego,że jest domowej robotu
-
07.04.2010 (14:51)
Fajny pomysł,warto spróbować
-
30.12.2010 (23:08)
A ja borę preparat na poprawę kondycji stawów Stawo-vit, po to by poprawić stan moich włosów i skóry. On zawiera kolagen więc wspaniale się nadaje mino, że jest przeznaczony do innych celów:)
-
04.02 (20:30)
4119
po umyciu ciała żelem stosuję peeling z zmielonej kawy wymieszanej z oliwą z oliwek, skóra jest pachnąca, napięta i długo pozostaje dobrze nawilżona .. a poza tym stosuję odżywkę do włosów raz na 2tyg z jednego żółtka, soku z pół cytryny i 2łyżek oliwy z oliwek.. taką mieszankę trzymam na włosach przynajmniej 1h .. można i 2h .. włosy są dobrze nawilżone, nawet te wysuszone rozjaśnianiem :)