Och co za w krytycznym usposobieniu jestes od rana. Czyzby byl powod ?Poranne serdecznosci.
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Polaków portret własny (15)
Przeczytaj dziennik, którego dotyczy ten temat-
16.12.2011 (08:19)
-
16.12.2011 (08:25)
-
16.12.2011 (08:36)Jak czytam czasem co tu dziewczyny piszą, jakie są złośliwe to mnie aż trzepie:) poranek, poranek zaczynam o Waszej 5.30 więc już zdążyłam się wkurzyć
-
16.12.2011 (08:55)
-
16.12.2011 (09:16)drazliwy temat
bylam na wakacjach w Polsce i mam ciagle przed oczami obrazek grupki znajomych, rodzice rozlozeni na plazy anektujac jej dosc znaczna czesc zasiekami (tzn. parawanami) pochleptujacy piwo za piwem (gorka pustych puszek rosnie) i znienacka (pod wplywem zlotego trunku zapewne) panie zaczynaja sie obrzucac ku..ami i dzi..kami i podobne tego typu okreslenia, a wszystkiemu przygladaja sie ich male dzieci; niestety podobny obrazek widzialam na plazy we Wloszech (na szczescie tu dzieci nie bylo); przykro mi, ze takie osoby wplywaja na obraz polskiego spoleczenstwa, w koncu nie samym chamstwem zyje Polska, alke niestety to rzuca sie w oczy -
16.12.2011 (09:26)Ja nie uważam, że jesteśmy totalnie beznadziejni, wyróżniamy się na tle innych nacji pozytywnie w wielu sprawach ale do szału mnie doprowadza to poczucie że inny, sąsiad, kolega, znajomy nie może mieć lepiej niż my. A jak ktoś ma to dostrać, dobić
-
16.12.2011 (09:27)
-
16.12.2011 (09:43)cypryjeczkaJa nie uważam, że jesteśmy totalnie beznadziejni, wyróżniamy się na tle innych nacji pozytywnie w wielu sprawach ale do szału mnie doprowadza to poczucie że inny, sąsiad, kolega, znajomy nie może mieć lepiej niż my. A jak ktoś ma to dostrać, dobić
Rownaj w dol albo Nie wychylac sie - tak lubimy my Polacy? Anglicy nie sa zachwyceni, ze ktos ma lepiej niz oni. I ciagle zagladaja innym za plot, bo tam trawa bardziej zielona niz we wlasnym ogrodku. Gdy jestem na wakacjach we Wloszech, Bogu dziekuje, ze nie ma wielu Anglikow. Jest ciszej :) -
16.12.2011 (09:46)Mieszkajac w Danii - nabralam innego spojrzenia wobec naszej nacji .. Moze i jestesmy zawistni.. zazdrosni.. etc.. ale nie w takim stopniu jak np. Dunczycy;)
Uwazam, ze Polacy jak kazda narodowosc ma wady i zalety.. Wady.. to tez zbyt wysoka ambicja, nieraz slyszalam to tu w Danii.. no oprocz tego ze jestesmy alkoholikami i zlodziejami - ale to stereotypy..
Ja tam lubie Polakow:) Tesknie za PL kazdego dnia!I wroce, wroce.. plany sa..:)
Pozdrawiam! -
16.12.2011 (10:11)veronica81Mieszkajac w Danii - nabralam innego spojrzenia wobec naszej nacji .. Moze i jestesmy zawistni.. zazdrosni.. etc.. ale nie w takim stopniu jak np. Dunczycy;) Uwazam, ze Polacy jak kazda narodowosc ma wady i zalety.. Wady.. to tez zbyt wysoka ambicja, nieraz slyszalam to tu w Danii.. no oprocz tego ze jestesmy alkoholikami i zlodziejami - ale to stereotypy..Ja tam lubie Polakow:) Tesknie za PL kazdego dnia!I wroce, wroce.. plany sa..:)Pozdrawiam!
Dopiero jak czlowiek wyjedzie, to czlowiek teskni jak pies!!! -
16.12.2011 (10:40)zawszeanka
Dopiero jak czlowiek wyjedzie, to czlowiek teskni jak pies!!!veronica81Mieszkajac w Danii - nabralam innego spojrzenia wobec naszej nacji .. Moze i jestesmy zawistni.. zazdrosni.. etc.. ale nie w takim stopniu jak np. Dunczycy;) Uwazam, ze Polacy jak kazda narodowosc ma wady i zalety.. Wady.. to tez zbyt wysoka ambicja, nieraz slyszalam to tu w Danii.. no oprocz tego ze jestesmy alkoholikami i zlodziejami - ale to stereotypy..Ja tam lubie Polakow:) Tesknie za PL kazdego dnia!I wroce, wroce.. plany sa..:)Pozdrawiam!... dopiero jak wyjedzie to widzi różnicę. A jeszcze jak spróbujesz wyjaśnić komuś w PL że da się zachowywać inaczej.. to uh ah -
16.12.2011 (10:46)bardziej sie docenia Polske jak sie wyjedzie.. to prawda.. .. ale jak jeszcze mieszkalam w PL - nie mialam zlego obrazu Polakow w glowie.. bynajmniej nie przypominam sobie.. Bylam szczesliwa .. oczywiscie nie na wszystkich plaszczyznach.. pozdrawiam
zawszeankaDopiero jak czlowiek wyjedzie, to czlowiek teskni jak pies!!!veronica81Mieszkajac w Danii - nabralam innego spojrzenia wobec naszej nacji .. Moze i jestesmy zawistni.. zazdrosni.. etc.. ale nie w takim stopniu jak np. Dunczycy;) Uwazam, ze Polacy jak kazda narodowosc ma wady i zalety.. Wady.. to tez zbyt wysoka ambicja, nieraz slyszalam to tu w Danii.. no oprocz tego ze jestesmy alkoholikami i zlodziejami - ale to stereotypy..Ja tam lubie Polakow:) Tesknie za PL kazdego dnia!I wroce, wroce.. plany sa..:)Pozdrawiam!
-
16.12.2011 (10:53)cypryjeczkaJak czytam czasem co tu dziewczyny piszą, jakie są złośliwe to mnie aż trzepie:) poranek, poranek zaczynam o Waszej 5.30 więc już zdążyłam się wkurzyć
takie swietne rady tu otrzymac mozna to powtórzę"nie czytać"P -
16.12.2011 (11:01)maggiebdrazliwy temat
bylam na wakacjach w Polsce i mam ciagle przed oczami obrazek grupki znajomych, rodzice rozlozeni na plazy anektujac jej dosc znaczna czesc zasiekami (tzn. parawanami) pochleptujacy piwo za piwem (gorka pustych puszek rosnie) i znienacka (pod wplywem zlotego trunku zapewne) panie zaczynaja sie obrzucac ku..ami i dzi..kami i podobne tego typu okreslenia, a wszystkiemu przygladaja sie ich male dzieci; niestety podobny obrazek widzialam na plazy we Wloszech (na szczescie tu dzieci nie bylo); przykro mi, ze takie osoby wplywaja na obraz polskiego spoleczenstwa, w koncu nie samym chamstwem zyje Polska, alke niestety to rzuca sie w oczyA inne narody bez wad po prostu.Płynąc promem do Helsinek widziałam Finów tak pijanych,że turlali się po pokładzie,albo Anglików rozrabiających strasznie,pijanych w Krakowie.I co z tego? -
16.12.2011 (13:19)krysnaA inne narody bez wad po prostu.Płynąc promem do Helsinek widziałam Finów tak pijanych,że turlali się po pokładzie,albo Anglików rozrabiających strasznie,pijanych w Krakowie.I co z tego?maggiebdrazliwy tematbylam na wakacjach w Polsce i mam ciagle przed oczami obrazek grupki znajomych, rodzice rozlozeni na plazy anektujac jej dosc znaczna czesc zasiekami (tzn. parawanami) pochleptujacy piwo za piwem (gorka pustych puszek rosnie) i znienacka (pod wplywem zlotego trunku zapewne) panie zaczynaja sie obrzucac ku..ami i dzi..kami i podobne tego typu okreslenia, a wszystkiemu przygladaja sie ich male dzieci; niestety podobny obrazek widzialam na plazy we Wloszech (na szczescie tu dzieci nie bylo); przykro mi, ze takie osoby wplywaja na obraz polskiego spoleczenstwa, w koncu nie samym chamstwem zyje Polska, alke niestety to rzuca sie w oczy
w sumie pocieszajacy jest twoj komentarz, jest szansa, ze te przypadki nie rzucaja sie innym w oczy, tak jak mnie przewrazliwionej Polce ;)