Czy równe dzielenie ról w związku jest w ogóle możliwe? A może jest tak, że tylko mówimy o partnerstwie, a tak naprawdę same musimy wykonywać większość obowiązków domowych? Jak uważacie?
Reklama
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Partnerstwo w związku (3)
-
06.05.2010 (13:15)
-
04.11.2011 (12:59)Oczywiście, że jest możliwe - są rzeczy, które łatwiej przychodzą mężczyźnie i takie, które dla kobiety są bardziej "oczywiste".
Jednak jeżeli zaistnieje taka potrzeba i kobieta pomaluje pokój i wbije "przysłowiowe gwoździe" i mężczyzna wypierze, wyprasuje itp
Nigdy nie narzekałam na mojego partnera/męża - kiedy trzeba było kąpał,przewijał i karmił córkę, kiedy trzeba gotuje, sprząta, pierze, prasuje. Maluje, wbija gwoździe - takie wielofunkcyjny egzemplarz mi się trafił :)
Na co dzień to ja gotuję i prasuję. Resztę obowiązków dzielimy w miarę wolnego czasu - moim zdaniem wiele zależy od ludzi i ich umiejętności porozumienia. Moja matka niestety nauczyła ojca, że pewnych rzeczy mężczyzna nie robi i niestety teraz w wieku 65 lat bardzo tego żałuje. -
20.01 (12:47)102Najlepiej jak to facet się wszystkim zajmie. Kobieta powinna pachnieć i odpoczywać ;)