swieta prawda!
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Rodzinne łóżko (14)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
25.08.2011 (13:06)
-
26.08.2011 (14:53)odbuduj więź z małzonkiem po 2 latach ??? po 2 latach jez nie ma żadnej więzi.
-
26.08.2011 (15:43)Bzdury. Ktoś kiedyś wymyślił łóżeczko właśnie po to żeby dziecko w nim właśnie spało. Mój synek skończył właśnie 3 lata, nigdy nie spał w ''łożu małżeńskim''. Do ósmego miesiąca spał w swoim łóżeczku w naszej sypialni a potem już w swoim pokoiku. Więź między nami rodzicami, a nim wcale nie jest przez to słabsza. Wprost przeciwnie. Dziecko nie musiało przechodzić traumy przenosin do nowego łóżka, bo spało już w swoim pokoju gdy zaczęło odróżniać porę snu od pory zabawy. Poza tym... sukcesem do dobrych relacji z dziećmi jest przede wszystkim dobra więź i relacje między rodzicami. A nad tym wielu z nas może popracować dopiero po położeniu dzieci spać... w zaciszu własnej sypialni.
-
26.08.2011 (15:45)~zorientowanyodbuduj więź z małzonkiem po 2 latach ??? po 2 latach jez nie ma żadnej więzi. hehe... dobre... popieram, a jestem kobietą... pomiędzy mną a moim mężem nie ma żadnej więzi już
-
26.08.2011 (15:57)
-
26.08.2011 (16:52)
-
26.08.2011 (16:59)nie zgadzam się z Twoja wypowiedzią.
Moje dziecko ma 18 miesięcy i do tej pory spało razem z nami,
zdecydowaliśmy się to przerwać ponieważ zrobiło się za ciasno.
A przez cały ten czas między mną a mężem świetnie się układało i układa się dalej.
O miłość trzeba dbać i pielęgnować ją!!!!!!!!!!!! -
26.08.2011 (17:59)~kajanie zgadzam się z Twoja wypowiedzią.
Moje dziecko ma 18 miesięcy i do tej pory spało razem z nami,
zdecydowaliśmy się to przerwać ponieważ zrobiło się za ciasno.
A przez cały ten czas między mną a mężem świetnie się układało i układa się dalej.
O miłość trzeba dbać i pielęgnować ją!!!!!!!!!!!!Uprawialiście seks przy dziecku????????? -
26.08.2011 (18:54)
-
26.08.2011 (19:08)przy dziecku nie powinno się uprawiać seksu, bo może to być dla niego traumatyczne przeżycie, którego nie będzie w stanie zrozumieć. w psychoterapii mówi się o tym, że ktoś jak dziecko był świadkiem sceny pierwotnej. może to doprowadzić do zaburzeń w późniejszym życiu
-
26.08.2011 (20:35)~zorientowanyodbuduj więź z małzonkiem po 2 latach ??? po 2 latach jez nie ma żadnej więzi.
Do podtrzymania więzi nie służy tylko łóżko ciemną nocą,wręcz przeciwnie można spać w jednym łóżku z dzieckiem w nocy , a kochać się o każdej innej porze albo gdy dziecko śpi w dzień i w każdym innym miejscu.Takie ekstremalne czasem wyczyny dopiero zacieśniają więzy , kiedy odrywasz się od zmywania,żeby zrobić szybki numerek jak dziecko nie widzi, albo idziesz do łazienki z mężem gdy maluch grzecznie się bawi. -
26.08.2011 (20:46)
-
26.08.2011 (22:13)śpię z moja niespełno siedmioletnią córką, i wolę to niż z moim wiejącym powietrzem i chrapiącym strasznie mężem!!! ona dzięki temu czuje się bezpieczna i mam zamiar tak spać dopoki ona nie dorośnie do myśli że chce sama - po cholerę stresować dziecko bo uczeni tak każą ....
-
25.10.2011 (08:33)To nieprawda, że dziecko śpiące z matką lepiej je. Moja wnuczka ma 7 lat od początku śpi z matką i do dzisiaj jest strasznym niejadkiem.