z taka babcia to jeszcze by swiat zawojowal...:-)))
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Młoda babcia (18)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
28.03.2011 (07:38)
-
28.03.2011 (10:02)ja zostałam babcią mając 38lat mam pięcioro wnucząt w wigilie 2010 zostałam prababcią czuje sie z tym dobrze, nie wyglądam na swoje lata czuje sie dobrze,wnuki chwalą sie że mają taką babcie.Jeżdzę do nich,nie wtrącam się do wychowania kocham je jednakowo.kiedyś babcie wyglądały inaczej,teraz wnuki mówią że ich babcia to laska a zięciowie też sie chwalą jaką to mają super teściową,ja jestem szcześliwa że mam taką rodzinke.
-
28.03.2011 (10:27)
-
28.03.2011 (11:44)ja też miałam 38 lat jak uodził mi sie wnuk, a nikt o tym nie pisał na necie - hihihihi
dziś wnuczek ma 15 lat i jest moim oczkiem w głowie.
nie miałam żadnych problemów z przyjęciem do świadomości ,że zostanę babcią- wręcz przeciwnie nie mogłam sie doczekać jego przyjścia na świat. jest u mnie stałym gościem ,po szkole przychodzi i jest do wieczora itak od 15 lat , ale tjest super.szkoda tylko ,że mam go jednego. -
28.03.2011 (12:07)Jakie matki takie córki...mnie to nie przeszkadza ale i uzalac sie nie ma nbad czym. Babcia 38 lat ma 20 letnia córkę...to znaczy ze mamusia wpadła jak miała 17 lat.. córcia jest rozsądniejsza...
-
28.03.2011 (12:38)A dlaczego ona nie chce być babcią przecież ma gębę pooraną zmarszczkami jak bibuła
-
28.03.2011 (12:38)PIOTRZE KIEDYŚ BYŁO TAK DZIEWCZYNA MUSIAŁA MIEĆ 16 LAT A CHŁOPAK 18 JA URODZIŁAM MAJĄC 19LAT A WNUCZKA MOJA SKOŃCZYŁA STUDIA WYSZŁA ZA MĄŻ ROK PO ŚLUBIE ZOSTAŁAM PRABABCIĄ MAM NADZIEJE ŻE DOŻYJE DO 2030 ROKU I BĘDĘ PRAPRABABCIĄ JESZCZE NA CHODZIE.
-
28.03.2011 (13:21)Ja zostalam babcią w wieku 36 lat i od początku nie było to dla mnie problemem,przyjęłam ten fakt do wiadomości i choć pracowałam starałam się pomóc w wychowaniu wnuka w miarę swoich możliwości.Z doświadczenia wiedziałam ze taka pomoc jest młodym niezbędna jeżeli chcą stworzyć prawdziwą rodzinę .Myślę ze udało nam się;obecnie wnuk ma 23 lata ,studiuje i jest świetnym chłopakiem a jego rodzice dalej się kochają.....A ja byłam dumna gdy na spacerze ludzie oglądali się szukając babci do której zwracał się mój wnuk.Nie mam jeszcze 60-ki(wyglądam na 50) a mogę wkrótce zostać prababcią,no i co?Nie każdemu jest tyle w zyciu dane......
-
28.03.2011 (13:37)Moja teściowa została babcią jak miała 48 lat i do tej pory nie może nam tego wybaczyć że tak szybko dostała AWANS. Nawet osiem lat nie zdążyło zagoić Jej krwawiącego serca, bo ma zdrowego wnuka. Zaczynam moje dziecko izolować od niej, bo jak się zorientuje że jest inteligentniejszy to może strzelić sobie SAMOBÓJA, a i tak tyle w życiu już wycierpiała że jest BABCIĄ. ;)
-
28.03.2011 (13:47)Nie wiem co się dzieje z młodymi dziewczynami, być może ich matki nie dorosły to tego by mieć dzieci i nie potrafią swoim córkom przekazać ważnych ,życiowych rad i informacji na temat seksu, dziewczyna w tym wieku powinna się jeszcze uczyć a nie zachodzić w ciążę i rodzić dzieci. Młoda babcia to nie jest powód do radości , wręcz odwrotnie !!! wszystko mówi samo za siebie !
-
28.03.2011 (13:50)~Też babciaJa zostalam babcią w wieku 36 lat i od początku nie było to dla mnie problemem,przyjęłam ten fakt do wiadomości i choć pracowałam starałam się pomóc w wychowaniu wnuka w miarę swoich możliwości.Z doświadczenia wiedziałam ze tI z czego ie cieszysz kobieto to wstyd,aka pomoc jest młodym niezbędna jeżeli chcą stworzyć prawdziwą rodzinę .Myślię ze udało nam się;obecnie wnuk ma 23 lata ,studiuje i jest świetnym chłopakiem a jego rodzice dalej się kochają.....A ja byłam dumna gdy na spacerze ludzie oglądali się szukając babci do której zwracał się mój wnuk.Nie mam jeszcze 60-ki(wyglądam na 50) a mogę wkrótce zostać prababcią,no i co?Nie każdemu jest tyle w zyciu dane......
-
28.03.2011 (13:51)Zostałam babcią majac 40 lat i wcale nie jest mi z tym zle,uwielbiam kiedy moja wnuczka mówi do mnie kocham cię babciu,ma dopiero trzy latka.Na początku pomagałam jak mogłam, bo wiedziałam jak to jest kiedy nie ma kto pomóż,ja musiałam sobie radzić sama.Teraz pomagam kiedy mnie o to poproszą,nie wtrącam się i zawsze prosze żeby swoje problemy rozwiązywali sami.I chciałabym dożyc takich chwil jakich moja babcia dożyła a doczekała się 5 pokolenia,pozdrawiam młode babcie.
-
28.03.2011 (13:51)W wieku 36 lat zostałam babcią. Z perspektywy czasu mam za co dziekować losowi... wnuczek w tym roku skończy 8 lat jest bardzo mądrym i rezolutnym dzieckiem. Starałam się pogodzić wszystkie swoje obowiązki jak również rozpoczęte studia ...dopiełam swego i jestem z tego dumna.
-
28.03.2011 (14:07)Moje córki miały do mnie pretensje i wstydziły się ,ze pierwszą córkę urodziłam mając 24 lata a w wieku 26 drugą.Byłam juz według nich za stara.Koleżanek mamy(szkoła podstawowa) rodziły mając po 16,17,góra19 lat.A ja musiałam ich ich wrecz prosić o wuczke czy wnuka,bo im się nie spieszyło .Jedna urodzila w wieku32 lat po 12 latach małzeństwa.A druga obdarzyła nas wnukiem mająceż prawie 33lata.Ja mając teraz 63 lat mam małe wnuki ,z czego bardzo się ciesze bo są jedyne i kochane ,ale ja muszę sie nimi opiekować i z utesknieniem czekam kiedy pójda do szkoły.
-
28.03.2011 (14:10)Ja też wychowałam dwie córki, jedna kończy studia dzienne w tym roku a druga córka za rok, obydwie mają stałych partnerów i żadna nie zaszła w ciążę, mówią że mają jeszcze na to czas i słusznie! Jest na rynku tyle antykoncepcji że mądra i rozsądna dziewczyna może uniknąć wczesnej ciąży, najpierw trzeba zdobyć jakiś start w życiu , zdobyć trochę wiedzy , by w przyszłości dziecko miało lepiej a nie wskoczyć z chłopakiem do łóżka i póżniej lament bo ciąża, co za naiwność i brak rozsądku !!!!!
-
28.03.2011 (14:22)Myślę że ciąże u młodych dziewcząt to wina ich mam , nie potrafiły odpowiednio przygotować swoje córki do życia, także seksualnego. Oj nie ładnie młode babcie, powód do zastanowienia !!!
-
20.01 (10:33)~JOASIAMyślę że ciąże u młodych dziewcząt to wina ich mam , nie potrafiły odpowiednio przygotować swoje córki do życia, także seksualnego. Oj nie ładnie młode babcie, powód do zastanowienia !!!
co Ty wiesz o życiu ? Myslę , że nie wiesz co piszesz . . . -
20.01 (10:36)~suzanaja zostałam babcią mając 38lat mam pięcioro wnucząt w wigilie 2010 zostałam prababcią czuje sie z tym dobrze, nie wyglądam na swoje lata czuje sie dobrze,wnuki chwalą sie że mają taką babcie.Jeżdzę do nich,nie wtrącam się do wychowania kocham je jednakowo.kiedyś babcie wyglądały inaczej,teraz wnuki mówią że ich babcia to laska a zięciowie też sie chwalą jaką to mają super teściową,ja jestem szcześliwa że mam taką rodzinke.
super :)