Kto pisze te artykuły? - "opruszonym"?? Co to znaczy? Jeśli nawet to oprószonym. Jakby się dziennikarzyna nie wysilała na oryginalność, napisałaby posypanym, unikając ortograficznej gafy - znacznie bardziej rażącej, niż zjedzenie w restauracji kremówki do małej czarnej.
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Kawowa etykieta (34)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
29.01 (17:26)
-
29.01 (18:10)~Pani ElizaW Grecji do kawy expresso podaja szklanke wody nie dla przeplukania ust,jak o pisze autor w tym artykule,ale po to,zeby nie wypalic sobie zoladka,taka ta kawa jest skoncentrowana.Bez zapijania woda nie da sie jej wypic.Uwielbiam mocna kawe,ale to co tam podaja to szatan 3D i po jednej takiej porannej dawce zobaczylam gwiazdy w oczach,a cisnienie skoczylo mi o 100%.no dokladnie, ja zawsze zapijam a nie plukam przed:/
a w Grecji nie bylam, ale sie zdziwilam wlasnie ta informacja -
29.01 (18:12)Sceptyk"ciastko zabrudza kawe":D:D uwielbiam maczac i zawsze bede maczac!
-
29.01 (18:23)mnie wychowano, ze lyzeczki nie kladzie sie na serwetce..:/ jakos automatycznie zawsze klade na spodeczku
-
29.01 (18:25)~jacekjeśli kawa to z dobrego ekspresu np. Vibiemme, ekstrakcja w stabilnej temperaturze, kilka innych technicznych wymogów...mniame tam, najlepsza jest zaparzona w dzbanku z porcelanu z pocz XX wieku, lepszej nie pilam.. wszystkie ekspresy moga sie schowac:)
-
29.01 (20:18)Co za idiota zalaczyl foto z filizanka opatrzona napisem EXPRESSO , powinno byc ESPRESSO.... Tego tyou lapsusy niszcza wartosc tekstu, bo jak serio traktowac nieznajomosc nazewnictwa .....
-
29.01 (22:57)Straszliwe bzdury! Kto pisał ten tekst???
Min. kończąc pić Cappuccino wręcz wskazane jest zjedzenie pianki łyżeczką i absolutnie nie jest to żadne faux pax!
Pod żadnym pozorem nie można poruszać podczas spieniania mleka dzbanuszkiem w gore i wdół..to nie dojenie krowy...i masa innych głupot. -
30.01 (00:26)
-
31.01 (16:50)wode zawse po a nie przed...co za idiota to pisal ...lekcje nie odrobione
-
01.02 (08:56)Ja przemyciłam sobie spod Neapolu malutką kawiarkę z której ze szklanki wody ma wyjść 6 kaw.Taką kawę pili moi Włosi na śniadanie i po obiedzie.Ja dla wygody słodzę od razu w kawiarce ,bo we filiżaneczce jak dla lalki mieszać nie sposób,a poniważ mieszkam na wsi,to mogę sobie czasem pozwolić na swoiste capuccino z mlekiem prosto od krowy -takiej piany to żaden barista nie zrobi;)
Espresso pochodzi odpochodzi od włoskiego przymiotnika espressivo – wyrazisty, wyraźny ale pije się oczywiście expresowo,skąd taką filiżankę wytrzaśliście?? -
06.02 (11:34)Tego zdania kompletnie nie rozumiem: "Podczas całego procesu kilkakrotnie staramy się obniżać dzbanek tak, by wytworzył się nim wir, a samo mleko dwukrotnie podwoiło swoją objętość." Ktoś łaskaw przetłumaczyć?
-
25.02 (10:38)
-
25.02 (21:45)
-
02.05 (14:39)