czytając ten artykuł można wywnioskować , że damą jest tylko gospodyni domowa , która zna zasady nakrywania , podawania i usadzania gości przy stole.Żałosny artykuł.Bardzo mnie rozczarowała jego treść , bo liczyłam na coś odpowiedniego,a tu taikie "cóś" :(
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Damą być (54)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
24.01 (21:05)
-
24.01 (21:28)porady sa przedstawione w sposob czytelny, aczkolwiek nic w tym odkrywczego; ale fakt, ze sa spod piora pani Bojarskiej-Ferenc, ktorej polnagie zdjecia nie swiadcza o najwyzszych lotach DAMY.
pozdrawiam wstystkie przyzwoite "niedamy", ale nie sprzedajace widokow swego ciala, bo to traca komercja, a nie "poczuciem wlasnej wartosci"! -
24.01 (21:31)~zbirNie jestem pewien kto pierwszy powinien sie uklonic ale zdecydowanie kobieta jako pierwsza powinna wyciagnac reke na przywitanie. To ona decyduje czy ma ochote na "kontakt fizyczny"...czyz sie nie myle MYLISZ SIE!!!
-
24.01 (21:49)
wita sie "ustnie" pierwszy mezczyzna,chyba ze jest duzo starszy wiekiem lub urzedem, reke wyciaga pierwsza kobiata, gdy to uzna za stosowne -
24.01 (22:59)~lololoTy zapewne się nią urodziłaś... w końcu takie słowa takie jak ćwok są bardzo eleganckie. ;)~lalazadne szkoly nie pomoga!!!! jak sie ćwok urodzi taki pozostanie!!! z klasa trzeba sie urodzic!!!! bo wszystkiego nie da sie nauczyc!!! i wtedy ćwok popelni gafe!!!
oczywiscie ze jestem!!!! a ćwok widze sie odezwal...... bo z klasa , by tego nie zrobil!!! -
24.01 (23:26)dama potrafi rozmawiać na każdy temat??!!......cóż damy to tylko te wszechstronne, lub powiedzmy szczerze dama potrafi mówić pustymi ogólnikami nic nie wnoszącymi do rozmowy...potrafi żonglować słowami bez treści
-
25.01 (00:20)~zuzek MYLISZ SIE!!!~zbirNie jestem pewien kto pierwszy powinien sie uklonic ale zdecydowanie kobieta jako pierwsza powinna wyciagnac reke na przywitanie. To ona decyduje czy ma ochote na "kontakt fizyczny"...czyz sie nie myle
-
25.01 (00:21)~zuzek MYLISZ SIE!!!~zbirNie jestem pewien kto pierwszy powinien sie uklonic ale zdecydowanie kobieta jako pierwsza powinna wyciagnac reke na przywitanie. To ona decyduje czy ma ochote na "kontakt fizyczny"...czyz sie nie myleNie mylisz się. Tak właśnie jest :-)
-
25.01 (00:47)Mam znajomą, która uważa się za damę z powodu blond loków, makijazu
i eksponowania dużego biustu przy pomocy głębokich dekoltów :) Nie przyszłoby jej do głowy, że mówienie podniesionym głosem, nieumiejętność poprawnego wysławiania się i płukanie przy stole jamy ustnej z zamkniętą buzią, a później połykanie popłuczyn nie tylko damie nie przystoi. -
25.01 (04:28)
-
25.01 (04:36)~MilaA dlaczego w Polsce nie ma szkół , programów jak sie elegancko zachowywać?Proste. Zasady zachowania odbiera się z domu.
-
25.01 (04:37)~mary
I to sie da wyrobic. Wystarczy cwiczyc zasady az stana sie one nawykami. Dama sie nikt nie rodzi - damy sie wychowuje...~BargePani Moniko, na pewno można się nauczyć prosto chodzić nosząc książkę na głowie, ale żeby chodzić z podniesioną głową i zachowywać się jak prawdziwej damie przystało nie wystarczą ćwiczenia gimnastyczne i dieta. To trzeba mieć w sobie: kulturę osobistą i poczucie własnej wartości.Owszem. I robią to rodzice.
-
25.01 (04:40)[quote user=~<span class=" curse="" curse-private="">Hrabia[/quote].]">Do surdutu, fraka czy innego odziewku sfer dorasta się POKOLENIAMI. To samo z manierami. Kmieciom chlebek ze smalcem zawsze będzie bliższy niż grzanka z kawiorem.
Gdy ktoś jest na prawdę lepszy, nie daje tego odczuć. -
25.01 (04:42)~lalazadne szkoly nie pomoga!!!! jak sie ćwok urodzi taki pozostanie!!! z klasa trzeba sie urodzic!!!! bo wszystkiego nie da sie nauczyc!!! i wtedy ćwok popelni gafe!!!Właśnie popełnił, jak widać.