Pani Moniko, na pewno można się nauczyć prosto chodzić nosząc książkę na głowie, ale żeby chodzić z podniesioną głową i zachowywać się jak prawdziwej damie przystało nie wystarczą ćwiczenia gimnastyczne i dieta. To trzeba mieć w sobie: kulturę osobistą i poczucie własnej wartości.
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Damą być (54)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
22.01 (09:28)
-
23.01 (15:20)~BargePani Moniko, na pewno można się nauczyć prosto chodzić nosząc książkę na głowie, ale żeby chodzić z podniesioną głową i zachowywać się jak prawdziwej damie przystało nie wystarczą ćwiczenia gimnastyczne i dieta. To trzeba mieć w sobie: kulturę osobistą i poczucie własnej wartości.
I to sie da wyrobic. Wystarczy cwiczyc zasady az stana sie one nawykami. Dama sie nikt nie rodzi - damy sie wychowuje... -
23.01 (23:44)
-
24.01 (07:06)Obserwuję takie "damy" w pracy...... Jak wiele kobiet nie wie w jakich okolicznosciach kobieta jako pierwsza mówi "dzień dobry".....
-
24.01 (07:13)
-
24.01 (07:52)powinna tez nie mieć swojego zdania ,milczeć nie proszona, uśmiechać się wiecznie do wszystkich jak idiotka i kto chce byc dama ? bo ja nie.
-
24.01 (08:27)[quote user=~marko]Obserwuję takie "damy" w pracy...... Jak wiele kobiet nie wie w jakich okolicznosciach kobieta jako pierwsza mówi "dzień dobry".....[/qu
Kobiet nigdy pierwsza nie mówi dzien dobry!!!!!!!!!!, zawsze pierwszy ma kłąniać sie chłopek, nawet już tyle wam sie nie chce lenie śmierdzące, tylko "małym" myśleć potraficie hahahahaha!!!!! -
24.01 (08:56)Nie jestem pewien kto pierwszy powinien sie uklonic ale zdecydowanie kobieta jako pierwsza powinna wyciagnac reke na przywitanie. To ona decyduje czy ma ochote na "kontakt fizyczny"...czyz sie nie myle
-
24.01 (09:02)dama trzeba sie urodzic ,nie ktore kobiety moga nie znac manier ,siedzie przy stole nie koniecznie jak sie nalezy ale i tak maj to cos ,co powoduje ze sa damami.To jest tak samo jak robienie makijazu,brzydka kobieta moze robic makijaz ale nigdy nie bedzie wygladac sliczne ,natomiast ladnej w makijazu wyglada olsniewajaco.dla mnie dama jest Monica Belluci i Grazyna Torbicka
-
24.01 (09:04)
-
24.01 (09:17)
-
24.01 (09:19)~apowinna tez nie mieć swojego zdania ,milczeć nie proszona, uśmiechać się wiecznie do wszystkich jak idiotka i kto chce byc dama ? bo ja nie.
prowokujesz dobre hihihi -
24.01 (09:31)~-o[quote user=~marko]Obserwuję takie "damy" w pracy...... Jak wiele kobiet nie wie w jakich okolicznosciach kobieta jako pierwsza mówi "dzień dobry".....[/quKobiet nigdy pierwsza nie mówi dzien dobry!!!!!!!!!!, zawsze pierwszy ma kłąniać sie chłopek, nawet już tyle wam sie nie chce lenie śmierdzące, tylko "małym" myśleć potraficie hahahahaha!!!!!
Nie jest prawdą że kobieta nigdy pierwsza nie mówi dzień dobry. Jeśli wchodzi do pomieszczenia to wchodząca(y) mówi dzień dobry, nie odwrotnie. Poza tym zwyczajnie, grzeczniejszy pierwszy się kłania. Z pewnością wyzywanie kogoś od śmierdzących leni nie świadczy o grzeczności, raczej o jej braku i braku zwykłej kultury bycia. Osoba używająca takich epitetów nie jest damą!!! -
24.01 (09:43)~zbirNie jestem pewien kto pierwszy powinien sie uklonic ale zdecydowanie kobieta jako pierwsza powinna wyciagnac reke na przywitanie. To ona decyduje czy ma ochote na "kontakt fizyczny"...czyz sie nie myleKobieta mówi pierwsza "dzień dobry" kiedy wchodzi do jakiegoś pomieszczenia gdzie znajdują sie inne osoby. Pierwsza mówi również wtedy gdy podchodzi do osoby stojącej przy kserografie na biurowym korytarzu.... Tego wiele kobiet nie wie i udaje, że nikogo nie widzi....
-
24.01 (09:46)~jęzorNo proszę....Pani Bojarska będzie nas uczyć jak być damą?Właśnie, o ironio! Kobieta, której mąż mimo wyroku sądowego nie płaci pracownikom, a jedynie... likwiduje firmy. Gratuluję DAMO!
-
24.01 (11:03)A dlaczego w Polsce nie ma szkół , programów jak sie elegancko zachowywać?
-
24.01 (11:06)dobre, zaraz to wypróbuje ide z reklamacja do fryzjera, jak nie oberwa znaczy jestem dama.
-
24.01 (11:08)Artykuł niestety słaby, choć temat wdzięczny. Większość z "8 zasad damy" to faktycznie zasady dobrej gospodyni. Nic o "dzień dobry", zagajeniu tematu, tonie głosu, odpowiednim spojrzeniu i uśmiechu ...
-
24.01 (11:10)~zbirNie jestem pewien kto pierwszy powinien sie uklonic ale zdecydowanie kobieta jako pierwsza powinna wyciagnac reke na przywitanie. To ona decyduje czy ma ochote na "kontakt fizyczny"...czyz sie nie myle- Niezupełnie. Tu również liczy się wiek. Młoda kobieta nie powinna pierwsza wyciągać ręki do starszego mężczyzny, bo jest to poufałe. Powinna pierwsza powiedzić "dzień dobry", lekko się usmiechną i dygnąć głową.
-
24.01 (12:40)Nie bardzo wiem czemu służy ten artykuł...?? "Wycięte " kilka rad z internetu i Pani jest ekspertem ? Proszę się zastanowić nad sobą ...