Może ktoś wie - gdzie jest taki kurs doskonalenia techniki jazdy "Kobieta za kierownicą"? Mieszkam w Katowicach
Reklama
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Po co się szkolić? (8)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
06.02.2010 (11:50)~Kobieta-54
-
14.03.2010 (20:00)2Ja tez bardzo chętnie bym podszkolila w kierunku-wyprowadzania samochodu z poślizgu. :))
-
13.05.2010 (13:16)~Anonim...
-
13.05.2010 (13:40)~Anonim...
-
13.05.2010 (13:43)~Anonim...
-
23.03.2011 (01:22)~wojtek z berlinaJestem taksówkarzem w Berlinie, gdzie w ciągu ostatnich 9-ciu lat przejechałem około 800 tys. km. I to tylko tutaj, bo ogółem pewnie ze trzy razy tyle. Jeżdżę zawsze szybko, gdyż powolna jazda samochodem nie sprawia mi przyjemności, wręcz denerwuje, a poza tym klientom często się spieszy np. na samolot. Natomiast jęśli chodzi o kobiety jeżdżą bardzo wolno wręcz asekuracyjnie, jak na nauce jazdy. Nawet jeżeli jeżdżą codziennie, a jeździ tu ich bardzo dużo, nawet ciężarówkami czy autobusami. Najwięcej w niedzielę kiedy facet na kacu nie może, jedzie jego żona lub przyjaciółka. Moje spostrzeżenia są takie, że 98% kobiet jeździ zbyt ostrożnie i taki sposób jazdy powoduje uniknięcie wypadku, ale również tamuje ruch, bo skoro wolno jechać 50km/h a w praktyce nie płaci się mandatu za 55km/h to jazda czterdziestką mnie wk....wia, ale to już tak jest, że kobiety potrfią wiele innych rzeczy robić lepiej niż my mężczyźni. I chwała im za to. Jazda samochodem to niestety domena tylko niewielu z nich. Aczkolwiek znam takie które niewiele mi w stylu jazdy ustępują, a szybciej nie znaczy zawsze niebezpieczniej, bo to ja jako zawodowy kierowca panuję zawsze nad sytuacją i w rezultacie jest tak, że prawie codziennie mógłbym mięć stłuczkę, gdybym nie uważał na to jak inni źle jeżdżą. Ale jestem facetem. Zawodowcem
-
23.03.2011 (02:04)~wojtek z berlinaCo znaczy jeżdżą dobrze? To znaczy, żę jeżdżą bezwypadkowo?. A powoli to znaczy dobrze?. Kobiety jeżdżą niepewnie, nie mają wyczucia. Myślą w czasie jazdy o czymś innym niż sytuacja nu drodze i nie potrafią się skoncentrować tylko na jechaniu samochodem, a nie poprawianiu makijażu i czytaniu sms-ów NIE , a kobieta w samochodzie przede mną albo obok i najlepiej z telefonem przy uchu i papierosem to wręcz coś co mnie urzeka!!!!?. Szczyt głupoty i zaufania we własne możliwości , które są bardzo ograniczone
-
23.03.2011 (02:05)~wojtek z berlina
-
Wasze komentarze (55)
-
Z myślą o kobietach (2)
-
Szkoła jazdy (1)
-
Bezpieczeństwo (1)
-
Dziecko w aucie (0)