czy ja jestem kosmitką ? połowy tych "kosmetyków" nie znam :-(
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Wybierz "Stylowy Kosmetyk 2011" (19)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
15.12.2011 (09:40)
-
15.12.2011 (09:55)i więcej jak połowa to sama chemia, nawet te apteczne; pełne szkodliwych parabenów, produktów przetworzonych z ropy naftowej typu: parafina, oleje mineralne itp.; reklamujcie naturalne kosmetyki, wegańskie, a nie takie, które przynoszą więcej szkody niż pożytku
-
15.12.2011 (11:29)Inez - polecam krem Nuxe: nie zawiera parabenów a 89 składników jest pochodzenia naturalnego! :)
-
15.12.2011 (17:21)mskiInez - polecam krem Nuxe: nie zawiera parabenów a 89 składników jest pochodzenia naturalnego! :)to ma być kpina? kosmetyki Nuxe naszpikowane są chemią; pełno w nich i parabenów, i np. parafiny
-
16.12.2011 (09:09)
-
16.12.2011 (09:33)
-
16.12.2011 (09:52)~inezto ma być kpina? kosmetyki Nuxe naszpikowane są chemią; pełno w nich i parabenów, i np. parafinymskiInez - polecam krem Nuxe: nie zawiera parabenów a 89 składników jest pochodzenia naturalnego! :)Inez- chyba nie wiesz o czym mówisz, ja używam Nuxe od lat i nigdy żaden kosmetyk mnie nie uczulił i na pewno nie ma w nich parabenów, ale widzę, że dla ciebie to tylko można polecić mydło biały jeleń ;-)
-
18.12.2011 (09:52)moje komentarze nie są umieszczane,ale spróbuję po raz kolejny; proszę bardzo: pierwszy z brzegu krem Nuxe, Creme Fraîche de Beauté Formule 'Light' (Krem nawilżająco - matujący dla skóry mieszanej)
skład:
Aqua (Water), Butylene Glycol, Glycerin, Octyldodecanol, Cyclopentasiloxane, Methyl Methacrylate Crosspolymer, CI 12-16 Alcohols, Dimethicone, Potassium Azelaoyl Diglycinate, Ceteareth-20, Jojoba Esthers, CI 77019 (Mica), Cetearyl Alcohol, Phenyl Trimethicone, Faex (Yeast Extract), Polyacrylamide, Imperata Cylindrica (Imperata Cylindrica Root Extract), Hydrogenated Lecithin, Palmitic Acis, Tocopherol, CI 77891 (Titanium Dioxide), Phenoxyethanol, C13-14 Isoparaffin, Dimethycone Crosspolymer, Lecithin, Malic Acid, Carbomer, Hydroxyapatite, Ethanol, Cyclohexasiloxane, Sodium Stearate, Tetrasodium EDTA, Tromethamine, Epilobium Angustifolium (Epilobium Angustifolium Extract), Citrus Amara (Bitter Orange Oil), Citrus Dulcis (Orange Oil), Daucus Carota (Carrot Seed Oil), Pinus Sylvestris (Pinus Sylvestris Oil), Laureth-7, Tropaeolum Majus (Tropaeolum Majus Extract), Zinc Oxide, PEG-8, Buthylparaben, Terminalia Chebula (Terminalia Chebula Bark Extract), Porphyridium Cruentum (Porphyridium Cruentum Extract), Helianthus Annuus (Sunflower Seed Oil), Sodium Chloride, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydroxyethylcellulose, Propylene Glycol, Glycine Soja (Soybean Oil), Camelia Kissi (Camelia Kissi Seed Oil), Cocos Nucifera (Coconut Oil), Potassium Sorbate, Prunus Dulcis (Sweet Almond Oil), Disodium EDTA, Lupinus Albus (Lupinus Albus Seed Oil), Camelia Sinensis (Camelia Sinensis Leaf Oil), Glycine Soja (Soybean Seed Extract), Pisum Sativum (Pea Extract), Prunus Dulcis (Sweet Almond Fruit Extract), Robinia Pseudacacia (Robinia Pseudacacia Flower Extract), Avena Sativia (Oat Kernel Extract), Chlorphenesin, Cocos Nucifera (Coconut Extract), Methylparaben, Tocopherol Acetate, Scelerotium Gum, Ethylhexylglycerin, Tocopherol Succinate, Ethylparaben, Propylparaben, Isobuthylparaben.
pełno parabenów i parafina dodatkowo, wystarczy?
poza tym bardzo trudno znaleźć pełny skład produktów, nawet na stronie producenta podane są tylko skłądniki aktywne; czy tak powinno być? co maja do ukrycia? już wiadomo, co; każda szanująca się firma kosmetyczna, której zależy na klientach powinna być uczciwa wobec nich i podawać całkowity skład -
19.12.2011 (16:42)
-
21.12.2011 (12:29)
-
26.12.2011 (15:38)
-
04.01 (19:28)
-
05.01 (11:39)A kiedy będą wyniki...bo w regulaminie piszecie że do trzech dni po zakończeniu konkursu? Jestem niecierpliwa;)
-
05.01 (14:21)No właśnie-ja jestem jeszcze bardziej niecierpliwa...sprawdzam wyniki od wtorku ... :)
-
05.01 (17:22)
-
06.01 (14:44)
-
06.01 (15:03)Dziwne...w regulaminie jest napisane, że lista zwycięzców będzie opublikowana na stronie, a tu cisza...zresztą zawsze wyniki były publikowane :(
-
06.01 (18:22)
-
10.01 (11:41)