uwielbiam Berlin. Kawa wypita w ogródku w Starbucksie niedaleko Bramy Brandenburskiej smakuje jak nigdzie indziej.
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Berlin Big Star Stories (23)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
01.09.2010 (14:18)
-
04.09.2010 (07:54)Berlin jest pięknym miastem z bogatą historia zaprowadził bym Was pod były mur berliński aby uczcić pamięć tych którzy chcieli wybrać wolność za cenę życia i to życie zostawili na granicy żelaznej kurty
-
06.09.2010 (21:22)Ja polecam w Berlinie kompleks pałacowy w Babelsberg m.in. pałac Sanssouci
-
07.09.2010 (12:17)jesli macie juz za soba shopping w Paryzu i Londynie znaczy to, ze macie dobry gust i prawie pusty portfel, wiec aby dokonczyc swoja kolekcje zapraszam do wizyty w niedrogich, mimo tego dobrze i ciekawie wyposazonych butikow w dzielnicy Pankow(kiedys znanej jako dzielnica Prenzlauer Berg), w centrum handlowym o nazwie Schoenhauserallee . Po drodze kolejny dom rozpustnic zakupowych: KaDeWe w poblizu dworca Zoo-Garten, gdzie odpoczniecie sunac ruchomymi schodami kilkupietrowego budynku. Na koniec kierujac sie w strone slawnego dworca Zoo konczycie zakupy w centrum wypoczynkowo - zakupowym Europa Center. To idealne miejsce relaksu po kilkugodzinnej wycieczce. Najlepiej udac sie tam o pelnej godzinie, aby moc podziwiac slawny zegar wodny, ktory w wybijajac godzine daje niepowtarzalny spektakl (Pompa wodna, wahadlo i sprytnie ulozone naczynia polaczone..sprawdzcie sami jak to dziala) A najlepszy posilek znajdziecie w restauracji Movenpick - panoramiczne, duże okna i ładny widok bedzie milym uwienczeniem dnia
-
09.09.2010 (10:36)Wybierzmy się do Charlottenburg. Kiedyś było to całkowicie autonomiczne miasto. Dziś to dzielnica Berlina, która łączy w sobie architekturę sprzed kilku stuleci z nowoczesnymi obiektami. Zajrzyjmy do letniego pałacu margrabiów brandenburskich - nieco zabytkowego luksusu. Potem zaproszę Was do Opery Niemieckiej - tutaj porozkoszujemy się muzyką i odpoczniemy nieco od wielkomiejskiego gwaru i zgiełku. Kolejny na naszej trasie jest Stadion Olimpijski. Może i nie było by w nim nic niezwykłego, ale niestety u nas w Polsce takich atrakcji nie ma ;) Dodatkowym atutem tego obiektu jest jego historia. Został on wzniesiony na potrzeby Igrzysk Olimpijskich, które niestety nie odbyły się ze względu na I wojnę światową. Stadion przetrwał także kolejną wojnę, po to aby po odnowieniu służyć jako flagowy obiekt sportowy Berlina. Warto spojrzeć na niego z perspektywy jego historii i tego co przeszedł na przestrzeni lat.
Naszą wycieczkę zakończmy na kawie podziwiając uroki tego pięknego miasta. -
09.09.2010 (17:09)UrbahaJa polecam w Berlinie kompleks pałacowy w Babelsberg m.in. pałac Sanssouci
ale owy pałac to juz Poczdam, mimo że 20 minut z Zoologische Garten. -
09.09.2010 (18:46)Ja polecam Dworzec Zoo, słynne miejsce schadzek tamtejszych narkomanów i bezdomnych, miejsce kultowe przez to że stało się inspiracją do napisania książki przez Christiane F. i piosenki przez zespół U2. Może nie jest to typowe miejsce do zwiedzania będąc w Berlinie ale wydaje mi się, że warto je zobaczyć...
-
09.09.2010 (19:34)Zwiedzanie Berlina z Wami to przyjemność! Wskakujcie na pupę (dżinsy, oczywiście):))) i ... ruszamy. Dzień jest pogodny, wjeżdżamy na wieżę telewizyjną przy Alexanderplatz. Jeszcze kilka kroków po schodkach, ale w Waszych dżinsach to przyjemność:) Na wysokości 207 m pijemy razem kawę i - nie ruszając się z miejsca w obrotowej kawiarni - oglądamy Berlin z lotu ptaka. Nic nie może się równać z uczuciem wolności, to najwyższa budowla 3,4-milionowej stolicy Niemiec, Widać stąd całe miasto: klasycystyczną aleję Unter den Linden, łączącą wieżę tv z Bramą Brandenburską i Reichstagiem, Wyspę Muzealną, park Tiergarten oraz przylegający doń nowiutki i wciąż rozbudowywany plac Poczdamski. Taki Berlin w pigułce podziwiany przez dobrze ubraną kobietę:)
-
10.09.2010 (15:40)
-
15.09.2010 (22:19)Bardzo fajny i ciekawy konkurs. Od razu przypominają mi się dwa semestry spędzone na HU w Berlinie. Niezwykłe miasto... Niezwykły czas... Niezwykłe wspomnienia.
Całe szczęście wspomnienia można odświeżyć, bo do Berlina z Warszawy to tylko 6 godzin ICE. -
16.09.2010 (14:03)
-
16.09.2010 (21:21)Berlin to piękne miasto. Ma wiele zabytków i ciekawych miejsc. Długo się zastanawiałam od czego zacząć zwiedzanie tego miasta, wreszcie postanowiłam zatrzymać się na Tiergarten. Dzielnica ta to piękny park angielski, na którym mieści się Ogród Zoologiczny z największą ilością gatunków zwierząt na świecie. Największą atrakcją są wybiegi niedźwiedzi brunatnych i pand. W dalszej kolejności proponuję wyspę muzeów leżącą w sercu miasta między Szprewą a Kupfergraben. To też największy kompleks muzealny na świecie, należący do światowego dziedzictwa narodowego UNESCO. Po takiej dawce kultury proponuję zakupy świetnych dżinsów w największych domach mody w Berlinie.
-
18.09.2010 (00:27)Wysłałam, swoją drogą Berlin to cudowne miasto, który nigdy nie śpi. :)
-
20.09.2010 (09:39)
-
20.09.2010 (16:23)Hej a wyniki będą podane na głównej czy wysłane drogą elektroniczną bo nie mogę doczytać regulaminu,
-
20.09.2010 (16:42)
-
21.09.2010 (14:55)
-
21.09.2010 (15:10)IskierkaNadzieia w regulaninie napisane ze ogloszenie wników 20-tego....
Chyba źle przeczytałaś ten regulamin. Wyłonienie nastapi 20-go, a ogłoszenie wyników na stronie w ciągu trzech dni od podjęcia decyzji. Zatem równie dobrze wyniki mogą być jutro. -
21.09.2010 (15:18)
-
22.09.2010 (00:41)