wiem ze cola ligth zero jest niezdrowa w ciazy wie ktos dlaczego
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Menu dla przyszłych matek (8)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
10.02.2011 (21:39)
-
10.02.2011 (22:14)
-
10.02.2011 (22:26)~ona29wiem ze cola ligth zero jest niezdrowa w ciazy wie ktos dlaczego
Dlatego, że nic co nie jest naturalne i czego nie jedli nasi przodkowie zdrowe być nie może. Cola light to chemia i tyle.
-
10.02.2011 (22:43)Każda cola czy pepsi wypłukują z organizmu małego człowieka potas. Dlatego należy nie pić jej wcale albo ograniczać bardzo. U mnie w rodzinie kobita piła non stop colę i wypłukała małemu potas, przez co miał małą liczbę punktów w skali Apgar i dostawał jakieś leki. Moja szwagierka natomiast piła pepsi, ale się ograniczała i dzieci urodziły się zdrowe.
Ale prawdę powiedziawszy cola light zero wcale nie jest light. Ma więcej cukru niż zwykła cola, ponieważ zawiera substancje słodzące, czyli słodziki, które są słodsze od cukru i zawierają niebezpieczny dla życia i zdrowia aspartan.
Żaden produkt light nie jest light, zawiera większą ilość cukru czy tłuszczu niż jego normalny odpowiednik. Radzę poczytać składy na opakowaniach. -
11.02.2011 (01:45)Zgodnie z przepisami każdy produkt "light" musi być minimum o 30% mniej kaloryczny niż jego tradycyjny odpowiednik, co osiąga się mniejszą ilością tłuszczu i cukru (zastępowanego często słodzikiem).
-
09.04.2011 (11:41)~ona29wiem ze cola ligth zero jest niezdrowa w ciazy wie ktos dlaczego
Colą możesz czyścić osad z toalety i rdzę z gwoździ.. więc tylko pomyśl co taka cola light albo nie light robi z takim malutkim człowieczkiem... -
23.08.2011 (00:20)~LolaKażda cola czy pepsi wypłukują z organizmu małego człowieka potas. Dlatego należy nie pić jej wcale albo ograniczać bardzo. U mnie w rodzinie kobita piła non stop colę i wypłukała małemu potas, przez co miał małą liczbę punktów w skali Apgar i dostawał jakieś leki. Moja szwagierka natomiast piła pepsi, ale się ograniczała i dzieci urodziły się zdrowe.
Ale prawdę powiedziawszy cola light zero wcale nie jest light. Ma więcej cukru niż zwykła cola, ponieważ zawiera substancje słodzące, czyli słodziki, które są słodsze od cukru i zawierają niebezpieczny dla życia i zdrowia aspartan.
Żaden produkt light nie jest light, zawiera większą ilość cukru czy tłuszczu niż jego normalny odpowiednik. Radzę poczytać składy na opakowaniach.cukru? aspartam rozkłada się na aminowkasy, jest metabolizowany szlakiem fenyloalaniny i asparaginy, a nie gluzkozy, mózgu -
13.09.2011 (16:22)Według mnie ciężko powiedzieć, co jest zdrowe a co nie, jedne kobiety muszą ściśle przestrzegać diety zaleconej przez lekarza a inne mogą jeść i pić co chcą i nic im nie jest :) ja przez ciąże raczyłam się zielonymi herbatkami, najbardziej cytrynową Dilmah gdyż ta mi smakowała, słyszałam, że te herbaty zielone poprawiają perystaltykę jelit i jakoś w ciąży miałam szczególną ochotę na nie ;) dodatkowo znalazłam taką stronkę gdzie są przepisy na herbaty więc można sobie smak ulepszać ;) dla relaksu przy ulubionej książce, czasopiśmie czy komiksie uważam, że herbatki są bardzo dobrym pomysłem dlatego w szczególności je przyszłym mamą polecam ;))