Jak będziecie miały po 60 lat to wtedy zrozumiecie ,że nie najważniejsze były korporacje ,papiery, komputery ,tylko ktoś kto powie (mamusiu napijemy się herbatki) a i pewnie nie uwierzycie że (...) własnego dziecka ma najpiękniejszy zapach na świecie .
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Czterdzieści lat i dziecko (206)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
13.09.2011 (08:39)
-
16.09.2011 (10:38)kiedy się urodzilam moi rodzice mieli 40 lat matka i 45 ojciec. mimo ze ich kochalam zawsze wstydzilam sie pokazywać z nimi publicznie. bylo mi przykro ze rodzice moich rowieśnikow sa mlodzi, uprawiaja sport, chodza na imprezy a moi ciagle gadali o chorobach i umieraniu. I tak jest do dzisiaj, mam juz 41 lat a moja mama 81 i skazana jestem na ciagla opieke nad nia. czasami mysle ze urodzila mnie wlasnie po to by miec osobe do zmieniania pieluch na starosc i mam o to żal
-
19.09.2011 (14:29)MAM 36 LAT MOJA MAMA MA 58 MNIE URODZIŁA MŁODO W WIEKU 22 LAT . ZAWSZE MIAŁM DOBRY KONTAKT Z MAMA
MAM JESZCZE BRATA LAT 25 I SIOSTRE LAT 20 MAM URODZIŁA JA W WIEKU 38 LAT .POWIEM JEDNO WIEK NIE MA NIC DO RZECZY , MAMA JET NA EMERYTURZE DUZO PODRÓZUJE Z MOJA SIOSTRA I MAJA JESZCZE LEPSZY KONAKTA ZE SOBA MIMO TAKIE RÓZNICY WIEKU NIZ JA MIAŁAM . NIE NA RZEKAM RÓWIEZ NA KONTAKTY Z SIOSTRA BO SA BARDZO BARDZO OK :) ZNAM RODZENSTWA GDZIE ÓRNICA WIKEU JEST 2 LUB 3 LATA A NIE GADAJA ZE SOBA I KAZDY ZYJE SWOIM ZYCIEM .
WIEK NIE GRA ROLI -
30.09.2011 (10:42)~tbbA ja wam napisze ,że warto w każdym wieku (38 i 39 lat) nie patrzcie co mówią inni dziecko daje tyle radości i szczęścia że rekompensuje wszystko nie przespane noce,rezygnacje ze swoich przyjemności i poświęcenie się w całości najmniejszemu członkowi rodziny(mieszkamy na emigracji więc z tego powodu jesteśmy zdani tylko na siebie prowadząc do tego własny business )
popieram :) nie ma nic wspanialszego niż to małe szczęście które sprawia że kochamy się jeszcze bardziej :) i to niezaleźnie od wieku -
04.10.2011 (14:40)Jestem jak najbardziej za! Taka kobieta jest dojrzała i pewnie ma więcej cierpliwości niż młoda dziewczyna.
-
05.10.2011 (18:00)Aga, to zależy nie od wieku biologicznego, czasem ludzie młodzi wg metryki są starzy. Kiedy ja się urodziłam moja mama miała 24 lata a tata prawie 40. Wyobraź sobie, że nigdy ni miałam poczucia, że mam "starego" tatę. Co więcej zawsze miałam z nim lepszy kontakt niż z mamą.
Tata zawsze czuł się i wyglądał młodo, w przeciwieństwie niestety do mamy. Czasem tez jest tak, że musisz zaopiekować się znacznie młodszymi rodzicami (choroby nie wybierają). Pozdrawiam i ciesz się rodzicami póki jeszcze możesz. -
29.10.2011 (21:44)A o co żal? Wstydzić się rodziców?! Jak byli by młodsi to znalazłabyś jakąś inną przyczynę wstydu np. a to, że za mali albo za wysocy lub za biedni ewentualnie za grubi. Masz problem ze sobą kobieto. Chciałabyś opiekować się mamą mają lat 60 lub więcej
-
29.10.2011 (21:47)Ja nie wierzę, że znasz wiele. Ja natomiast znam młode mamy. Nie ma reguły, żadnej
-
29.10.2011 (21:51)A kto ma bujniejsze, czy te co szybciutko łapią facetów na ciążę czy te kobiety które wybierają świadome macierzyństwo?
-
29.10.2011 (21:56)W wieku 40 lat urodziłam syna. To moje czwarte dziecko. Dzisiaj ma już skończone 18 lat. Wyglądam co najmniej o 10 lat młodziej od swoich rówieśniczek. Czuję się młodo mając lat 58, jeżdżę na rowerze, po 50 zrobiłam prawo jazdy. Nie muszę używać botoksu, liftingu czy biegać po kosmetyczkach. Miłość do dzieci i obowiązki z tym związane odmładzają, dodają trochę kłopotów ale jeszcze więcej radości.
-
05.12.2011 (14:02)~edekko będzie płacił za opiekę lekarską, podtrzymanie ciązy, badania prenatalne i wszystkie zagrożenia ciąży u 40 letniej kobiety- no kto? my bo ona musiała się wyszaleć za młodu a na starość przyszło opamiętanie
napewno nie ty edek. tylko każda pani zapłaci sobie sama bo ją stać a ciebie pustaku nie ;P -
05.12.2011 (14:04)~doraWiem, że mnie skrytykujecie, ale gadka o tym jakie to piękne jest dojrzałe macierzyństwo jest jedną wielką ściemą. Mam 40 lat i drugie dziecko teraz 3-letnie, wszystko jest ma mojej głowie, mąż pracoholik, dziadkowie dziecka nie mają siły mi pomagać, a ja jestem zmęczona i najchętniej uciekłabym gdzieś daleko od domu (pewnie po paru godzinach zatęskniłabym). Tak czy siak dzieci powinno się mieć w wieku młodym, jak ma się energię i zapał do wszystkiego, a nie w wieku późniejszym, kiedy powinno się zająć sobą, a nie dziećmi.~momStrasznie mi Was,żal że piszecie takie bzdury!!!Najwidoczniej każdy z Was miał dzieci w wieku 20 lat,a jako 40 latek został dziadkiem lub babcią!!!Mam 15 letnia córkę i w wieku 41 lat urodziłam synka,ma już 2 lata jest piękny i zdrowy!!!Pozdrawiam wszystkie mamy po czterdziestce,nie ma nic piękniejszego jak dojrzałe macierzyństwo!!!
niektórzy dora nie powinni miec wogóle dzieci !!!! -
06.02 (14:04)Uff, super, że Pani Rybałtowska ma dziecko, może przestanie żyć przeszłością…I nienawidzić mojego męża.., który tak naprawdę nic jej nie zrobił. My mamy dwoje dzieci i to pewnie nie koniec.
-
22.02 (22:23)~psychicznakto ma siłe niech rodzi i wychowuje , kto jej nie ma niech tego nie robi. I niech gromadzi siły zeby odpierac ataki ze jest nienormalna , psychiczna, egoistka . Beda jej potrzebne.
smutne , ale jak prawdziwe. brakiem dzieci kobiety sa pietnowane, zlosliwe komentarze ze kariera itp, nikt nie patrzy na to ze kobieta be dzieci ma wartosci etyczne, ze nie bedzie np inkubatorem dla dzieci kiedy nie ma milosci i slubu, kiedy facet jest nieodpowiedzialny i nie uznaje tych samych wartosci. -
22.02 (22:25)~obserwatorZnam pare przypadkow, ze macierzynstwo ok. 40-tki nie wyszlo rodzinom na dobre jak sie im urodzilo dziecko niepelnosprawne. Umyslowo, czy fizycznie. I to nie ma miejsca w rodzinach patologicznych a w szanowanych, dobrze sytuowanych - rodzice po studiach.Nikt mi nie powie, ze mozna oszukac nature... Prawdopodobienstwo urodzenia dziecka chorego rosnie proporcjonalnie do wieku OBU rodzicow - 50% .
wydolnosc plemnikow tez spada .... drastycznie
-
22.02 (22:30)~edekko będzie płacił za opiekę lekarską, podtrzymanie ciązy, badania prenatalne i wszystkie zagrożenia ciąży u 40 letniej kobiety- no kto? my bo ona musiała się wyszaleć za młodu a na starość przyszło opamiętanie
....no prymityw ten edek od kredek.... -
22.02 (22:48)~KamilespDziecko w wieku 41 lat ? I potem dziecko ma lat 20... a mamusia 61!!!I zamiast matka poprowadzic dziecko na jakas droge zyciowa ... i kladzie sie chora do lozka a dzieko sie nia zajmuje.REWELACJA.
---------- kamiles.... ty nie wiesz co piszesz!! ty nie wiesz jak 60 - 70 letnie kobiety moga byc energiczne, bystre i wysportowane :)) to panowie w wiekszosci kapacanieja ok 60 lat (ze wzgledu na hormony) -
29.02 (10:29)ja urodzilam w wieku 21 i jestem szczesliwa i niewiem jak mozna byc taka stara 40latka i miec pierwsze dziecko masakra niektore kobiety to juz babciami sa i przynajmniej pomoga jak mama chce a nie takie stare puzniej to juz na nic sie nienadaja bo tu ja boli tu to tu sramto... porazki do 28 lat to najpuzniej powinno sie miec pierwsze dziecko
-
29.02 (12:37)Co za prymitywne odpowiedzi! Zastanowmy sie lepiej ile procent kobiet rodzacych w pozniejszym wieku po prostu nie mialo mozliwosc zajsc w ciaze, znalazc odpowiedniego partnera. Najwazniejsze by dziecko bylo otoczone miloscia i zeby kazda matka i tato mogli jak najwiecej czasu spedzac z malenstwem!!! Wszystko ma swoje plusy i minusy!
-
29.02 (14:58)rodziłam w wieku 21 lat, 26 i będę rodzić w wieku 27 - a w wieku 40 lat to ja mam zamiar odpoczywać i cieszyć się dorastającymi dziećmi a nie pieluchy przewijać własnych szkrabów.