Cześć dziewczyny! Chciałabym wiedzieć jak wspominacie swój poród? Jak go przeżyłyście? Czy na prowincji rodzi się gorzej czy lepiej niż w dużym mieście? W ogóle porozmawiajmy?
Reklama
jAKI PORÓD? (5)
-
28.11.2009 (16:42)
-
02.12.2009 (10:43)Hej! NIe wiem jak jest na prowincji bo rodzilam w miescie (80tys, mieszkancow). To byl fajny czas, 40 godzin minelo od momentu gdy odeszly mi wody do momentu przyjscia na swiat naszego facecika, ale bolalo tylko przez ostatnie 6 godzin;)))) Gdy juz nie moglam znalezc sobie miejsca polozna zaproponowala mi wanne..sceptycznie przyjelam ten pomysl, ale kazal sie strzalem w 10. Niecala godzine pozniej mlody wyplynal na swiat. Obylo sie bez znieczulen, ciec,lewatyw i innych dziwnych wynalazkow. Przy porodzie byl moj maz i nie wyobrazam sobie innego stanu rzeczy, nie rozumiem tez facetow ktorzy bronia sie przed tym recami i nogami, moj facet zreszta tez nie. Twierdzi ze bylo to dla niego olbrzymie przezycie i przy kolejnym porodzie tez chce byc:)
-
17.01.2010 (17:52)3trzeba zbadać otoczenie. ja na prowincji w małym miasteczku. było brudno, ale było nie tak źle. chyba 2 raz też bym tu rodziła. mało porodów więc i lepsza opieka.
-
15.10.2010 (23:30)Hej . Ja nie rodziłam w prowincji tylko w mieście :) ja spominam dobrze mój poród chodź nie było łatwo momentami ;p ale każda kobieta wkońcu musi to przeżyć:) Powiem tylko tak jak zajdziecie w ciążę to chodzicie do szkoły rodzenia . Bo żałuje że nie chodziłam bo moja ciocia mówiła że jak rodziła to obok niej leżała też jedna pacjętka i chodziła do szkoły no i powiedziała mi że nie odczuwała żadnego bulu ta kobieta. Aha i w ciasie ciąży postarajcie się pogadać z chłopakiem , mężem żeby był przy waszym porodzie, bo tak samemu nie jest łatwoo , mój chłopak był przy mnie i wiem że gdyby nie był przy mnie to by było ciężko mi . Pamiętam jak dostałam pierwsze bólee :) nie przestraszyłam się wręcz ucieszyłam się. aha jak bedziecie czuć bóle co 4 do 6 min to nie śpieszcie się ale jak bedziecie dostawać co 2-3 min to lepiej jechać :) Nie bujcie się to nie jest nic takiego strasznego:) Nigdy nie zapomnę jak pierwszy raz wzięłam moje maleństo na rece :) a teraz już ma 8 msc :) czas szybko lecii :) Pozdrawiam. Jak macie jakieś pytania to zapraszam na mój profil :)
-
19.04 (14:40)50Ja wspomianam moj poród jako najpeikniejsza chwilę w moim życiu... cudowna i pelna wtajemniczeja w istote ludzkiego zycia
-
Wasze komentarze (57)
-
Staramy się o dziecko (1)
-
Ciąża i poród (2)
-
Zdrowie i pielęgnacja (0)
-
Poradnik młodej mamy (2)
-
Wychowanie (2)