Chciałabym być wegetarianką, bo wiem , że taki styl życia jest zdrowy, ale naprawdę nie potrafię przestać jeść mięsa i co tu zrobić?
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Stan wyjątkowy (40)
-
22.06.2010 (07:24)
-
22.06.2010 (07:35)~ewelaChciałabym być wegetarianką, bo wiem , że taki styl życia jest zdrowy, ale naprawdę nie potrafię przestać jeść mięsa i co tu zrobić?Najzdrowsza dieta to taka z mięsem o ile nie je się go codziennie i nie jest ono przyrządzone na hektolitrach tłuszczu. Podstawą rzecz jasna powinny być warzywa, owoce, kasze i wszystko inne co przyjęte zostało za zdrowe. Więc jeśli lubisz mięso to niby czemu miałabyś sobie go odmawiać?
-
22.06.2010 (07:56)
-
22.06.2010 (08:10)E tam baba w ciąży wygląda jak wieloryb a mówienie jej, że dobrze tak wygląda jest śmieszne.
-
22.06.2010 (08:46)Do orka
wiesz co kobieta w ciąży może i wygląda "jak wieloryb" ale jaki to cud że w ciągu 9 miesięcy wyda na świat małego cudnego człowieczka. nie masz pojęcia co ona przeżywa więc nawet "skłamanie" że ładnie wygląda to chyba nie tak wiele!!!!! trochę zrozumienia widać że pisał to facet!!!! -
22.06.2010 (08:57)~adamMoja żona w ciąży jeździ na moim koniu prawie codziennie.
NIE PRZESADZAJ, CHYBA KONIKU:) -
22.06.2010 (08:59)~OrkaE tam baba w ciąży wygląda jak wieloryb a mówienie jej, że dobrze tak wygląda jest śmieszne.
dużo bab i facetów bez ciąży wyglądają jak wieloryby, a faceci szczególnie z tymi wywalonymi brzuchami jakby byli w 9 miesiącu- to dopiero jest porażka...zero dbałości mięśni ...eeetam -
22.06.2010 (09:34)Ja jestem w ciazy i wygladam jak wieloryb i co z tego??? za chwile bede najszczesliwsza na swiecie trzymajac dziecko i "wieloryb" zniknie... czy to wazne jak kto wyglada?? wazniejsze jest JAKIM jest czlowiekiem. pozdrawiam wszystkie panie w ciazy!
-
22.06.2010 (09:35)
Wpisz w google "właściwy dobór składników jadłospisu wop" i chudnij skutecznie. Sukces gwarantowany. -
22.06.2010 (09:41)Sport - jazdy na rowerze nie, jazdy konno tez nie, wszystko zrozumiale, ze to zagrozenie dla dziecka i trzeba tego uniknac. Chcialabym w takim razie wiedziec jaki sport mozna bezpiecznie uprawiac w ciazy. W koncu ruch to zdrowie, na 9 miesiecy przestac uprawiac sport to moze przyniesc bardzo straszne skutki dla ciala.
-
22.06.2010 (09:45)Ja jestem w 8 m-cu, mam tylko brzuszek, w boczki mi nie poszło. Nie jem mięsa od ponad 10 lat, w ciąży też nie zaczęłam jeść, wyniki mam rewelacyjne, do tej pory prowadzę aktywny tryb życia :) pozdrawiam wszystkie ciężarne kobitki :)
-
22.06.2010 (10:21)
-
22.06.2010 (10:21)Ja jestem w 7 miesiącu ciąży. Chodzę regularnie na basen i aerobic przeznaczony dla przyszłych mam. Czuję się świetnie.
~EllaSport - jazdy na rowerze nie, jazdy konno tez nie, wszystko zrozumiale, ze to zagrozenie dla dziecka i trzeba tego uniknac. Chcialabym w takim razie wiedziec jaki sport mozna bezpiecznie uprawiac w ciazy. W koncu ruch to zdrowie, na 9 miesiecy przestac uprawiac sport to moze przyniesc bardzo straszne skutki dla ciala.
-
22.06.2010 (10:24)
-
22.06.2010 (11:32)~EllaSport - jazdy na rowerze nie, jazdy konno tez nie, wszystko zrozumiale, ze to zagrozenie dla dziecka i trzeba tego uniknac. Chcialabym w takim razie wiedziec jaki sport mozna bezpiecznie uprawiac w ciazy. W koncu ruch to zdrowie, na 9 miesiecy przestac uprawiac sport to moze przyniesc bardzo straszne skutki dla ciala.
Ja w ciąży przybrałam na wadze aż 30 kilo. Odżywiałam się normalnie, bardzo dużo chodziłam na spacery. Spacery stanowiły jedyny rodzaj aktywności fizycznej, ponieważ byłam w zagrożonej ciąży. Po porodzie starciłam 12 kg, a 5 miesięcy później - karmiąc piersią - doszłam do wagi sprzed ciąży.
W ciąży nie wypiłam ani łyka mleka. -
22.06.2010 (15:12)ja mieszkam w holandii,gdzie jak wiadomo kruluja rowery, kiedy zapytalam moja lekarke czy moge jezdzicna rowerze,malo nie spadla z krzesla ze smiechu,no wiec jedzilam do dwa dni przed porodem a pracowalam 10h dziennie do 2 tygodnie przed. teraz oczekuje drugiego dziecka iteznie mam zamiaru nic zmieniac.
kobiety jesli ciaza nie jest zagrozona to po co sie nad soba uzalac i robic z siebie kaleke, pzreciez mozna robic wszytsko co przed ale z glowa. -
22.06.2010 (15:20)w Holandii kobiety cala ciaze jezdza na rowerze !!! I nie jest to jazda rekraacyjna tylko codzienna z pracy do pracy. Znajoma bedzie rodzic za 3 tygodnie a jeszcze kilka dni temu widzialam ja na rowerze.
-
22.06.2010 (15:51)Brokul nigdy nie zastapi miesa. Dziewczyny nie dajcie sie oglupic. Rozwijajace sie dziecko potrzebuje miesa ze wzgledu na zawarta w nim witamine B12, zelazo, cynk i pelnowartoscowe bialko. Wszystkie te skadniki potrzebne sa do prawidlowego rozwoju systemu nerwowego oraz rozwoju mozgu (miesa od zwierzat ktore zajdaja trawke zawiera duze ilosci kwasow omega 3 i CLA wszystko to potrzebne jest waszej rozwijajacej sie dzidzi.Pamietajcie tylko o tym zeby wybierac mieso wysokiej jakosci najlepiej od zwierzat ktore pasly sie na pastwisku.
-
22.06.2010 (16:01)...Nie o wygląd mamy się tu rozchodzi.Najważniejsze,żeby dzidziuś był zdrowiutki,a my
-mamy zniesiemy wiele,nawet niekorzystne zmiany w wyglądzie.
Pozdrawiam.Mama of 3:) -
22.06.2010 (16:16)Ja podobnie jak Paulina H. nie jem czerwonego mięsa praktycznie od dzieciństwa, mam obrzydzenie, no i wierzcie w ciąży po nagonce na mnie próbowałam chudziutkiej cielęcinki, dwa kęsy i po trzecim wymiotowałam na talerz :(
Nie idzie się zmusić, potem już nikogo nie słuchałam, jadłam po swojemu, robiłam badania co miesiąc, niestety maleństwo wyciągnęło wszystko i nabawiłam się anemii, ale mięsa nadal nie mogę tknąć.