Zgadzam sie w stu procentach! Cancun jest bardzo komercyjnym miastem nastawionym konsumpcyjnie do zycia (z turystyki). Playa del Carmen natomiast to cudowne miejsce!!! Polecam rowniez Tulum. Kiedy pojechalam do Meksyku po raz pierwszy, wowczas dziwilam sie slyszac, ze ludzie spedzaja tu urlop po raz kolejny. Teraz sama juz wiem, dlaczego... A zatem, warto jest zwiedzic te niesamowite miejsca okraszone zjawiskowym krajobrazem, pieknym sloncem, snieznobialy goracy piasek, cudowne rafy. Ludzie sa bardzo przyjazni. Niemniej jednak pamietajmy o skrajnosciach widocznych na kazdym kroku. Z jednej strony piekne wille, resorty, hotele otoczone wysokim murem, z drugiej zas szopy, szalasy zamieszkiwane przez biedna ludnosc. Czesto oddalone o kilkanascie metrow od luksusowych posiadlosci! Oraz, o czym nadmienia p.Iza w artykule, nie wdajemy sie w dlugie dyskusje z handlarzami. Nalezy sie ostro targowac, jesli jestesmy zdecydowani na zakup danego produktu. W ich mniemaniu, jesli turysta wezmie cos do reki (wiem, trzeba obejrzec nim sie zdecydujemy) to znak (90%), iz towar zostanie kupiony. Trudno jest sie wycofac. Wszystko $1 (one dollar! - krzycza), lecz to jest tylko cena "wyjsciowa" za drobiazgi. No i nie zapominajmy o rozrywce, kolorowych drinkach i wypoczynku. A Meksyk jest po prostu rajem... Pozdrawiam wszystkich milosnikow i zakochanych w tym kraju rownie jak ja!
Reklama
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Niebo błękitne nade mną (2)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
03.02 (13:31)~Bywalska
-
06.03 (13:44)~Lord Gag"To Majowie jako pierwsi wprowadzili pojęcie zera matematycznego"
Być może byli pierwsi, ale z zerem kalendarzowym.
Wynalezienie zera matematycznego przypisuje się mieszkańcom Indii.
-
Wasze komentarze (835)
-
W świecie kobiet (15)
-
Reportaże (0)
-
Prawdziwe historie (5)
-
Podróże (5)