A ja wybieram PRL-owski dancing :)))))
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Królowie niejednej nocy (25)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
02.01 (12:23)
-
02.01 (16:19)Trendsetterów zapytaliście? Poważnie? Wow! To jakaś nowa rasa? Seter z Trend?
-
02.01 (17:51)
-
02.01 (18:02)A wstęp do tego "artykułu" to w jakim języku napisano.Trochę przypomina polski,ale...
-
02.01 (18:43)Bardzo nie podoba mi się określenie " domówka " . Kto to wymyślił ?! O wiele lepiej brzmi po prostu : " PRYWATKA " . Czy ktoś się ze mną zgadza ?
-
02.01 (18:45)offowe, biforek, cytat po angielsku? Język polski schodzi na psy, a gdzie ustawa o ochronie języka?????
-
02.01 (19:30)Miałem nadzieję że ktoś tu wyjaśni dlatego te akurat osoby zostały przedstawione jako trendsetterzy. Po uważnym przestudiowaniu odniosłem wrażenie że autor artykułu uważa że wszyscy wiedzą kim oni sa. Tymczasem ja nie mam bladego pojęcia. Nigdy o nich nie słyszałem, za wyjątkiem może tego pierwszego którego chyba kiedyś widziałem na przedstawieniu w Romie
-
02.01 (19:54)i co było do przewidzenia niejaka dominika gaweda,oraz maria niklinska,zwana pieszczotliwie marysią-bo tak się pieści se sobą strasznie- dziewczyny fajansowe,na pewno nie ze szlachetnej porcelany-to wiochmenki,a dominiki gawedy w ogóle nie powinno sie pytać o nic,a już na pewno nie publikowac jej wypowiedzi w mediach,wystarczy,że straszy żenującym wyglądem
-
02.01 (19:56)~mexMiałem nadzieję że ktoś tu wyjaśni dlatego te akurat osoby zostały przedstawione jako trendsetterzy. Po uważnym przestudiowaniu odniosłem wrażenie że autor artykułu uważa że wszyscy wiedzą kim oni sa. Tymczasem ja nie mam bladego pojęcia. Nigdy o nich nie słyszałem, za wyjątkiem może tego pierwszego którego chyba kiedyś widziałem na przedstawieniu w Romiepryszcze wielkiego swiata
-
02.01 (20:53)
-
02.01 (21:21)trendseterzy, freelanserzy i jakieś inne debilne wynalazki dzisiejszych czasów, które to niby są jakimiś zawodami...a tak na prawdę to robić nie ma komu!
-
02.01 (21:22)
-
03.01 (01:44)
-
03.01 (06:26)Te tzw.trensetterzy ( co za nazwa) wezcie sie do nauki ,uczciwej pracy a nie robienia wody z mozgu normalnym jeszcze ludziom. Poprostu spadajcie ...
-
03.01 (16:13)Skąd redakcja bierze takie dziwolągi? Jak nie "rajdówka" (swoją drogą to dlaczego nie "rajdówek"?) to "domówka"... jak w willi to "willówka"? A jak ktoś mieszjał w bloku, to może "mieszkaniówka"?
-
03.01 (17:14)Moglibyście do Polaków pisać po polsku???co za koszmarny bełkot i ta domówka!!okropna nazwa fajnych kiedyś prywatek.
-
03.01 (17:35)"Domówki", to raczej radosna twórczość współczesnego krzewiciela nowomowy. Dawniej (za PRL-u) - były prywatki i tak się powinno używać tego nazewnictwa obecnie, nie zmieniając na siłę historii.
Osobiście nie mam nic przeciwko nowym zwyczają, jak np. walentynki
(to ładne), ale już sposób narzucania na siłę czegoś takiego jak halloween
- w myśl zasady że "ja bym zjadł kaktusa - byleby był z USA" - jest dla mnie czystej wody głupotą.
-
03.01 (19:37)~stary PRL-owiec"Domówki", to raczej radosna twórczość współczesnego krzewiciela nowomowy. Dawniej (za PRL-u) - były prywatki i tak się powinno używać tego nazewnictwa obecnie, nie zmieniając na siłę historii.Osobiście nie mam nic przeciwko nowym zwyczają, jak np. walentynki(to ładne), ale już sposób narzucania na siłę czegoś takiego jak halloween- w myśl zasady że "ja bym zjadł kaktusa - byleby był z USA" - jest dla mnie czystej wody głupotą.
Racja, tak samo jak slowo "trendsetterow" powinno sie zastapic polskim . Te wszystkie spolszczenia angielskich slow przyprawiaja mnie o chorobe zoladka.
Chcialbym jeszcze wiedziec, kiedy w polskim jezyku zaczna sie pojawiac slowa np. z chinskiego? -
03.01 (21:56)A jak w bloku mieszkalnym to raczej blokówki Nie mylic z blokowymi. Tam gdzie byli blokowi i blokowe nie robiono potancówek Chyba ze podskoki w rytm karabinu maszynowego Domówki raczej pasuje do dziwek które przchodza na numer do własciciela mieszkania
-
03.01 (22:49)~NorbertSkąd redakcja bierze takie dziwolągi? Jak nie "rajdówka" (swoją drogą to dlaczego nie "rajdówek"?) to "domówka"... jak w willi to "willówka"? A jak ktoś mieszjał w bloku, to może "mieszkaniówka"?
Bądż gościu konsekwentny JAK BLOK TO BLOKÓWKA.