Dziękuję za ten artykuł. Czasami wstydzę się ,że jestem kobietą. Kobiety z zawiści i zazdrości są w stanie posunąć się bardzo daleko. Tylko dlatego,że któraś jest ładniejsza, ma większe powodzenie u mężczyzn, większą siłę przebicia. Obgadujemy, szykanujemy, ziejemy zawiścią, siejemy takie ploty od których włosy mogą się jeżyć na głowie. .A każda jest jaka jest.To,że dostały od losu, Boga, ładniejszą twarz, dłuższe nogi to przecież nie ich "wina". Są jakie są. I przez to, że się wyróżniają skazane są z góry na zawiść.Niektóre kobiety traktują je jak powietrze, nie dają szansy od samego początku. Nie mówiąc już o tym, że wypowiadają niepochlebne opinie w ogóle ichnie znając! Rzadko która potrafi się z piękną kobietą zaprzyjaźnić. Boją się być w ich cieniu. Dlatego atrakcyjne kobiety maja mało-o ile w ogóle-przyjaciółek..A przecież drogie Panie jak mawiają o gustach się nie dyskutuje.Bo to co podoba się nam, nie zawsze musi podobać się innym. Nie wspomnę już o ty, że wszelkie zawiści do takich kobiet zwykła zazdrość, kompleksy, brak akceptacji swojej osoby..A poza tym jak powiedziała pani M. Niemirska w tym artykule (czytałam całą PANIĄ), złą karma-krzywda, którą zrobiłyśmy, powraca do nas. Myślę, że ze ze dwojoną siłą i uderza w najmniej oczekiwanym momencie, w najbardziej bolesny sposób..Warto?