panie tu jeszcze się dzieci klapsem traktuje ;) to ludzie głupie jak kury od tego rosną;)
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Jak rodzi się przemoc (66)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
30.01 (06:15)
-
30.01 (07:11)a co z pokoleniem które brało udział w II wojnie? Nie jedno widzieli, nie jedno przeżyli, nie jednego człowieka życia pozbawili na różne sposoby. Przecież wychowali normalnych ludzi!!
-
30.01 (07:17)Mam wrazenie, ze wiekszosci kobiet imponuje wizerunek mezczyny-macho. Sadza, ze tylko agresywny i wulgarny typ potrafi zapewnic im poczucie bezpieczenstwa i zaspokoic ich potrzeby emocjonalne. Z jakichs niezrozumialych mi powodow, spokojni i wrazliwi mezczyzni, w ich wyobrazeniu, nie potrafia sprostac temu zadaniu. Dlatego sa oni z reguly na pozycji przegranej...
-
30.01 (07:17)Jest wielu psychologów którzy nadal popełniają ten biblijny błąd że tylko mężczyzna jest źródłem agresji. Emancypacja kobiet wytworzyła też zjawisko AGRESJI SŁOWNEJ ze strony kobiet . Jestem poniżany przez żonę , ona umniejsza każdą moją wartość , ostatnio już mnie poszturchuje i mówi : no spróbuj mi oddać to POLICJA, SAD , zabieram dzieci i idę do następnego. Na twoje miejsce czeka 10 następców. Myślę że ponieważ w rodzinach w których jest przemoc wzrastają i chłopcy i dziewczynki to w skali społeczeństwa "zarażonych przemocą" jest po połowie mężczyzn i kobiet. Rozmawiałem z ochroniażem którego w dyskotece usiłowała pobić podchmielona uczestniczka imprezy a on na zimno i profesjonalnie nic jej nie uspokajał tak jak to robił z mężczyznami co wieczór tylko złożył doniesienie na policję i co ? wyśmiali go . W dzisejszym świecie mężczyzna nic nie może a kobieta jak jest cwana może wszystko.
-
30.01 (07:27)a jesli kobieta udezy? facet ma oddac? jest looserem czy sadysta jesli odda?
-
30.01 (08:09)Sprawca przemocy faktycznie w fazie zdobywania pokazuje się niemal jak książe z bajki, do ślubu... Psycholog ma absolutną rację, jeśli ojciec wyzywa i poniewiera matkę to syn też taki jest dla żony, najpierw słowne przytyki, potem coraz mocniejsze obelgi, groźby, rękoczyny. I niestety, jeśli dali delikwent ma stanowisko albo ploecy, unika ofpowiedzialności jak nic. I nikogo specjalnie nie obechodzi, że to się powtórzy i raczej pokaże większe możliwości. Kobieta tak naprawdę może tylko uciec, bo o sprawiedliwość trudno.
-
30.01 (08:16)~JacekJest wielu psychologów którzy nadal popełniają ten biblijny błąd że tylko mężczyzna jest źródłem agresji. Emancypacja kobiet wytworzyła też zjawisko AGRESJI SŁOWNEJ ze strony kobiet . Jestem poniżany przez żonę , ona umniejsza każdą moją wartość , ostatnio już mnie poszturchuje i mówi : no spróbuj mi oddać to POLICJA, SAD , zabieram dzieci i idę do następnego. Na twoje miejsce czeka 10 następców. Myślę że ponieważ w rodzinach w których jest przemoc wzrastają i chłopcy i dziewczynki to w skali społeczeństwa "zarażonych przemocą" jest po połowie mężczyzn i kobiet. Rozmawiałem z ochroniażem którego w dyskotece usiłowała pobić podchmielona uczestniczka imprezy a on na zimno i profesjonalnie nic jej nie uspokajał tak jak to robił z mężczyznami co wieczór tylko złożył doniesienie na policję i co ? wyśmiali go . W dzisiejszym świecie mężczyzna nic nie może a kobieta jak jest cwana może wszystko. potwierdzam, ja zostałem wyśmiany, a panienka załatwiła mnie na 48 i prokuratura i sąd. miałem szczęście, że świadek, dorosły syn zeznawał zgodnie z prawdą i zostałem uniewinniony. wiem, natomiast, że nie ma skutku bez przyczyny, a kobitki są w tym mistrzyniami świata, by egzekwować "swoje" prawa
-
30.01 (08:21)~spokojnyMam wrazenie, ze wiekszosci kobiet imponuje wizerunek mezczyny-macho. Sadza, ze tylko agresywny i wulgarny typ potrafi zapewnic im poczucie bezpieczenstwa i zaspokoic ich potrzeby emocjonalne. Z jakichs niezrozumialych mi powodow, spokojni i wrazliwi mezczyzni, w ich wyobrazeniu, nie potrafia sprostac temu zadaniu. Dlatego sa oni z reguly na pozycji przegranej...Muszę potwierdzić Twą uwagę, Spokojny. Mój pierwszy mąż usiłował zgrywać takiego maczo. Rozwiodłam się i na zawsze "obrzydziłam" sobie taki typ mężczyzny, dlatego mój drugi mąż to wcielenie łagodności. Jednak kiedy zaczęłam się z nim spotykać, wszystkie moje koleżanki, choć znały dokładnie moje poprzednie kłopoty, interesowało tylko jedno: czy ten "nowy" jest... przystojny! Nie pytały wcale np. ile ma lat, kim jest z zawodu, czy jest dobrym człowiekiem, tylko stukały mnie łokciem mrugając porozumiewawczo "przystojniak jakiś, nie?", tak jakby to właśnie miało jakieś znaczenie! Dodam, że jedna z nich była wtedy regularnie prana przez swojego przystojnego męża. One są chyba niereformowalne.
-
30.01 (08:43)Oczywiście zawsze winny jest ten co boje, ale... Często widać te symtopmy wcześniej, kobiety lubią mężczyzn silnych, pokazujących swoją "męskość" lekka agresją w stosunku do innych (nie do kobIety na początku), pale później... Ta agresja może być również zastosowana w waszą stronę.... Kobiety wybierajcie parterów z głową, nie tylko bazując na sercu, w ostatnio często i pożądaniu tylko...
-
30.01 (08:47)P.Mosak skoro jestes pan takim uczonym psychologiem to powinienes Pan
uzywac okreslenia agresia jednostki(kobieta,mezczyzna} a nie tylko agresia mezczyzny.Ja osobiscie pochodze ze zwiazku gdzie agresorem byla kobieta.takze polemizowal bym w tym temacie.
Chce zwrocic rowniez Panu uwage na zachowanie{agresywne,wrecz chamskie} wyemancypowanych kobiet pochodzacych z rodzin moslemskich.
-
30.01 (08:55)Tak to prawda, mąż mnie wyzywa niekiedy uderzy i syn również wyzywa swoją partnerkę. Czy ojcowie nie widzą że krzywdzą swoje dzieci? Dla mnie mąż to prostak choć na wysokim stanowisku.
-
30.01 (08:56)Zwykły "standard" w najzwyklejszym kobiecym piśmie. Tylko, czy pan psycholog jest tym samym typem, co 6 na 7 (jak było w moim przypadku), gdzie prokuratorzy i sędziowie w "psychologu" szukali wsparcia przestęczej (bez dowodów i choćby poszlak, a wręcz odwrotnie) strategii typu "facet jest sprawcą przemocy domowej". Niech pan idzie do diabła ze swoimi naukawymi poglądami. Jesteście niebezpieczni dla rodzin i ich dzieci.
-
30.01 (09:03)
-
30.01 (09:06)~Agresja jednostkiP.Mosak skoro jestes pan takim uczonym psychologiem to powinienes Pan uzywac okreslenia agresia jednostki(kobieta,mezczyzna} a nie tylko agresia mezczyzny.Ja osobiscie pochodze ze zwiazku gdzie agresorem byla kobieta.takze polemizowal bym w tym temacie.Chce zwrocic rowniez Panu uwage na zachowanie{agresywne,wrecz chamskie} wyemancypowanych kobiet pochodzacych z rodzin moslemskich.
Co to są rodziny moslemskie?? -
30.01 (09:06)Czemu pan "psycholog" jak mantrę zestawia słowo "przemoc" ze słowem "mężczyzna"? Czy kobiety zdaniem tego "psychologa" nie stosują przemocy (częściej psychicznej, ale tez i fizycznej)? Artykuł tendencyjny i g..... warty.
-
30.01 (09:15)Taaa... zawsze na chlopa ... sory memory profesorek, ja jakos takze pochodzilem z zwiazku w ktorym to kobieta bila i urzywala przemocy oraz wyzwsik no ale solidarnosc plemnikow istnieje, kobieta "bo slabsza z regoly" jak zwykle nie winna istotka ... brat takze jest w zwiazku (co dziwie sie ze nadal w nim jest) ze baba go leje a on ani razu reki nie podniosl no bo "biednych kobiet sie nie bije"
-
30.01 (09:29)Autor to zwykły laik a nie psycholog. 15 latek sformułowałby mądrzejszą i głębszą wypowiedź. Studiował chyba weekendowo a doświadczenia chyba jeszcze zdobyć nie zdążył....
-
30.01 (09:40)~anefkoZwykły "standard" w najzwyklejszym kobiecym piśmie. Tylko, czy pan psycholog jest tym samym typem, co 6 na 7 (jak było w moim przypadku), gdzie prokuratorzy i sędziowie w "psychologu" szukali wsparcia przestęczej (bez dowodów i choćby poszlak, a wręcz odwrotnie) strategii typu "facet jest sprawcą przemocy domowej". Niech pan idzie do diabła ze swoimi naukawymi poglądami. Jesteście niebezpieczni dla rodzin i ich dzieci.
Iie razy pobiłeś swoją kobietę,że nie przyjmujesz do wiadomości prawdy ? -
30.01 (09:43)zabawny tekst, pseudonaukowa paplanina... typu:"Pewność siebie, wywyższanie się świadczą o bezsilności i niskim poczuciu własnej wartości." Zatem od dziś: pewność siebie świadczy o niskim poczuciu własnej wartości.
-
30.01 (09:46)następny psychopatyczny osobnik
idź do lekarza, bo z twojego postu aż zieje nienawiścią