u mnie wszelkie odpadki z żywności idą dla świnek lub kur... nic co te zwierzęta mogą zjeśc sie nie marnuje :)
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Nie wyrzucaj jedzenia! (37)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
23.01 (12:37)
-
23.01 (13:48)Pracowal ktos przy zbiorach owocow,wie ktos o standardach narzuconych przez unie w stosunku do wielkosci owocow i warzyw?wiec pracowalem wielokrotnie przy zbiorach gdzie wlasciciel nieodpowiadajace standardom owoce niszczyl i wywalal na smieci zeby nikt ich nie mogl sprzedac a ni zjesc ,zeby mu ceny nie zanizyl.To sa te unijne standardy i walka z glodem na swiecie????Kto z was ma pojecie ile wyrzucaja ubojnie??? Jestem chemikiem microbiologiem przemyslu spozywczego wiec mialem wglad w mase zakladow przemyslu spozywczego i widzialem jak sie z glodem walczy w unii europejskiej.Wszystko konczy sie na pisaninie i pustych slowach a ludzie do ust nie maja co wlozyc w wielu regionach swiata.Zenada!!!
-
23.01 (14:19)~wickedu mnie wszelkie odpadki z żywności idą dla świnek lub kur... nic co te zwierzęta mogą zjeśc sie nie marnuje :)
Nie wszyscy mieszkaja na wsi i nie wszyscy maja swinki i kurki a odpadki gdzies trzeba wyniesc z domu,prawda? -
23.01 (14:41)~jajoChory system,złodziejski kraj.~EdytaW Polsce, piekarze którzy przekazali chleb ze zwrotów dla przytulisk- zostali ukarani przez fiskusa. I tu jest wiele do zrobienia.piekarze zostali ukarani nie za dawanie chleba biednym a za zaniżanie sprzedaży w dokumentach rozliczeń podatkowych mądralo
-
23.01 (15:21)/---Mc---/// powinien nie istnie niedość że psujom żywnośc to jeszcze kupe opakowań oni to mają wpływ na zaśmiecanie daje im nr1.
-
23.01 (15:59)~Jonu/---Mc---/// powinien nie istnie niedość że psujom żywnośc to jeszcze kupe opakowań oni to mają wpływ na zaśmiecanie daje im nr1.
ale maja dobre jedzenie.. ty takiego niezrobisz.. -
23.01 (16:09)ja bym wolala wiecej ryby niz frytek, ilosc frytek na talerzu tworzy iluzje duzego posilku, a ludzie lubia duzo.....
-
23.01 (16:16)~mieszczuch
Nie wszyscy mieszkaja na wsi i nie wszyscy maja swinki i kurki a odpadki gdzies trzeba wyniesc z domu,prawda?~wickedu mnie wszelkie odpadki z żywności idą dla świnek lub kur... nic co te zwierzęta mogą zjeśc sie nie marnuje :)
W miastach wiecej świń niz na wsi:) Wejdź do jakiegoś urzędu... -
23.01 (18:38)oj mlodzi - byl taki czas ze u nas produkowano talerze wypukle do gory ?? optycznie widac bylo ze jest wiecej na talerzu -krotko to trwalo ,ale bylo . fakt byl taki ze w rest. nikt nic na takim talerzu nie zostawil.
-
23.01 (23:45)Akurat chamburgery i frytki to śmieciowe jedzenie, więc uważam że nie są trafne zdjęcia do tego art
-
24.01 (01:28)Zakładam, że autor artykułu sprawdził, co napisał i nas nie oszukuje. Skoro w treści podanej wynika, że średni w Afryce, czy Południowej Azji średnio marnuje się 140 do 150 kg jedzenia rocznie, to zapomnijcie o potrzebie pomocy tym krajom. Pomocy nie potrzebują, skoro tyle marnują. Wszystkie informacje o głodzie w Afryce, to tylko propaganda. Fakty i dane statystyczne mówią mocniej niż doniesienia prasowe z wydarzeń. Koniec z pomocą humanitarną dla krajów "III Świata".
-
24.01 (01:29)~556
W miastach wiecej świń niz na wsi:) Wejdź do jakiegoś urzędu...~mieszczuchNie wszyscy mieszkaja na wsi i nie wszyscy maja swinki i kurki a odpadki gdzies trzeba wyniesc z domu,prawda?~wickedu mnie wszelkie odpadki z żywności idą dla świnek lub kur... nic co te zwierzęta mogą zjeśc sie nie marnuje :)Można i tak, ale to nie na temat.
-
24.01 (01:31)~kamija bym wolala wiecej ryby niz frytek, ilosc frytek na talerzu tworzy iluzje duzego posilku, a ludzie lubia duzo.....Ja też bym wolał. Ryba powinna kosztować połowę tego, co mięso wieprzowe. A jak jest? Ze względów finansowych ryby są u mnie zupełnie bezpieczne.
-
28.01 (11:55)Już niewielki brzuszek jest groźny dla naszego zdrowia. Też miałem ten problem, lekarz mi zalecił zrzucić tu i ówdzie. Polecił mi znajomy świetną metodę(idealna-figura.eu), dzięki której teraz wyglądam lepiej a co najważniejsze świetnie się teraz czuje.
-
28.01 (12:41)jak ci zbywa jedzenie zanies do urzedu w miescie tam tyle swinek glodnych a mimo to dobrze wygladaja,nawet z gruba nadwaga maciorki.
-
28.01 (12:46)Wyrzucać to teraz musimy toksyny i śmieci z organizmu po tym naszym współczesnym pożywieniu. Nie robiąc tego narażamy się na alergie, zakwaszenie, otyłość i wszystkie tego skutki.O jednym z naturalnych sposobów poczytaj na suplementyheleny.pl/nopalin/...
-
28.01 (13:57)