Kuchnia włoska i pasty pod każdą postacią, to po prostu bajka...
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Makaron niejedno ma imię (9)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
21.01.2010 (18:04)
-
29.01.2010 (08:52)Ja także jestem miłośniczką kuchni włoskiej, a makaron to produkt, bez którego nie mogłabym funkcjonować. Wiele inspiracji kulinarnych czerpię z mojej ulubionej restauracji włoskiej San Lorenzo. Podają tam wspaniałe potrawy właśnie w tym klimacie. Do tej pory tak trochę na chybił trafił podpatrywałam te przepisy, a teraz słyszałam że kilka z nich ma być gdzieś opublikowanych, jeszcze nie wiem gdzie, ale się dowiem :)
-
16.02.2010 (23:05)...któż to opieka mięso na oleju w królestwie oliwy? Jaka woda do sosu? Całe pomidory z puszki posiadają własny sos i niczego nie trzeba dolewać...Któż te przepisy tu umiescił??? ....Każdy mieszkaniec Italii umarłby przeczytawszy....
-
17.02.2010 (14:55)Linda, gotuję włoskie dania od dawna, smażę głównie na oliwie, ale nie rozumiem o co ci chodzi i skąd np. oburzenie na olej. Dzisiaj oleje z pierwszego tłoczenia są naprawdę dobrej jakości. Jak ktoś ma mało kasy i nie stać go na, mimo wszystko droższą, oliwę to co przeszkadza usmażyć mięso na oleju? Pomidory mają owszem swój sos, ale czasem odrobina wody nie zaszkodzi, zwłaszcza jeżeli 'pomidorowa woda' za szybko paruje z patelni. Generalnie czepiactwo.
-
15.06.2010 (18:06)
-
03.07.2010 (15:16)toscanaKuchnia włoska i pasty pod każdą postacią, to po prostu bajka...A nasze przepisy też nie są złe....ale do każdego przepisu i przyrządzania trzeba włożyć trochę serca i wszystko będzie dobrze.
Improwizacja w kuchni to świetna rzecz !!!! -
04.08.2010 (11:00)~bearLinda, gotuję włoskie dania od dawna, smażę głównie na oliwie, ale nie rozumiem o co ci chodzi i skąd np. oburzenie na olej. Dzisiaj oleje z pierwszego tłoczenia są naprawdę dobrej jakości. Jak ktoś ma mało kasy i nie stać go na, mimo wszystko droższą, oliwę to co przeszkadza usmażyć mięso na oleju? Pomidory mają owszem swój sos, ale czasem odrobina wody nie zaszkodzi, zwłaszcza jeżeli 'pomidorowa woda' za szybko paruje z patelni. Generalnie czepiactwo.Oliwa z oliwek i ogólnie oliwy z pierwszego tłoczenia mają szybszą temperaturę spalania i podczas smażenia wytwarza niebezpieczne substancje, dlatego nie powinno sie na niej smażyć.
-
24.01.2011 (12:07)
-
10.05.2011 (16:07)~bearLinda, gotuję włoskie dania od dawna, smażę głównie na oliwie, ale nie rozumiem o co ci chodzi i skąd np. oburzenie na olej. Dzisiaj oleje z pierwszego tłoczenia są naprawdę dobrej jakości. Jak ktoś ma mało kasy i nie stać go na, mimo wszystko droższą, oliwę to co przeszkadza usmażyć mięso na oleju? Pomidory mają owszem swój sos, ale czasem odrobina wody nie zaszkodzi, zwłaszcza jeżeli 'pomidorowa woda' za szybko paruje z patelni. Generalnie czepiactwo.Popieram, też gotuję potrway kuchni włoskiej, woda nie zmienia smaku, więc nie ma co się czepiać ;)