...artykuł cukierkowy, kolorowy i naprawdę rzadko prawdziwy :/
jestem młodą osobą, mężatką, kończę studia, prawie rok szukam pracy, zrobiłam staże w kierunku zawodowym. Na rozmowach kwalifikacyjnych słyszę : "a Pani już mężatką?? aaaaaa (rozczarowanie)" - zawsze ryzyko dziecka...
Pracodawcy nie chcą inwestować w osoby, które mogą nagle urodzić potomka. Nie chcą młodych matek, nie chcą po urlopach, nie chcą pod 50 i starszych... Najlepsza kobieta to kobieta wyzwolona, ukierunkowana na pracę, wolna, niezależna, chcąca pracować od rana do 20 :) :/
Liczę, że kiedyś ktoś zauważy, że młode mamy są lepiej zorganizowane - bo coś w tym jest, radzą sobie doskonale w pracy i nie odstają od kobiet, które nie mają zobowiązań.
Co do wychpwywania dzieci: osobiście jestem zwolennikiem wychowywania dzieci do 3 roku życia, a jak ktoś może to nawet i dłużej - niestety z całym szacunkiem - mamy takie czasy, że mało kto może pozwolić sobie na jeden dochód i opiekę nad dzieckiem dla jego dobra.
W Polsce jest to niemożliwe dla ludzi warstwy średniej i niższej i jak mniemam jeszcze długie lata nie będzie