.???..nie mam siły aby skomentować artykuł...jeżeli brakuje na ŻYCIE...to co tu mówić o "tym doradztwie"...totalne BZDURY
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Stąd do wolności (53)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
22.02.2010 (21:14)
-
22.02.2010 (21:33)Nie doczytałam do końca... Nie wytrzymałam już na pierwszej stronie. Fragment "...dlaczego, chociaż zarabiasz więcej, odkładasz mniej niż wcześniej, a twoje wydatki drastycznie rosną?" po prostu jest bulwersująca. Czy autor nie zdaje sobie sprawy jak rosną wydatki na potrzeby elementarne? Ot chociażby otrzymałam dzisiaj podatek za grunt i budynki z mojej gminy. Raty są zdecydowanie wyższe niż w zeszłym roku! Mam więcej pensji, ale jej nie odłożę.To jest czysta ekonomia. Polacy w wielu przypadkach radzą sobie świetnie w tej pędzącej maszynie podwyżek. Osobiście uważam,że ta publikacja jest poniżająca i żenująca. Doczytam jednak do końca...
-
22.02.2010 (21:45)Czytam i czytam, "fajne bzdury" , od pewnego czasu moja 4 osobowa rodzina ma na utrzymanie 1100 , tak tysiąc sto zł na miesiąc. Niektórzy twierdzą że pieniądze szczęścia nie dają, ale tak to tylko głupcy chyba myślą. Szczęścia to może nie dają ale utrzymanie rodziny TAK.
-
22.02.2010 (21:48)Hehh zal mi was biedaczki zawsze bedziecie mi sluzyc, jak ja uwielbiam gnoc pracownikow (szczegolnie sekretareczki) za podwyzke zrobia wszystko hehe ;)
-
22.02.2010 (22:02)Tanie psychologiczne dyrdymały.
Niestety nie na wszystko mamy wpływ tak jak bysmy tego chcieli.
Znam ludzi ktorzy sie wykonczyli psychicznie czytaj takie bzdury i stosując sie do ich wskazówek.
Nie kazdy moze być biznesmenem bo nie kazdy ma ku temu predyspozycje.Od zawsze byli bogaci i biedni.Proszę przeanalizować skąd bogaci brali pieniadze na poczatku zakładania firmy.Niewielki procent z nich naprawde zaczynał od zera i dla nich należy się szacunek.Reszta powinna trafić za kratki bo tam ich miejsce
A swoją drogą ciekawe ile autor tego artykułu zarabia.Pewnie marnie tak samo jak pisze. -
22.02.2010 (22:24)
-
22.02.2010 (22:29)Same ogólniki jak u R.Kiyosakiego. Facet napisał 14 książek o tym samym że należy próbować i można popełaniać błędy. Osobiście polecam Van Tharpa np. "Bezpieczne strategie inwestycyjne". Jeden rozdział tej książki zawiera cały 14-tomowy bełkot Kiyosakiego.
Do autorów komentarzy - niech każdy z Was zastanowi się co by się stało gdybyście w tym momencie przestali pracować (z różnych powodów). Jeżeli spokojnie możecie odpowiedzieć, że nic tzn jesteście wolni i taki jest sens tego artykułu. Nie ważne jak zarabiasz na życie praca na etacie, własna firma chodzi o to jakie masz aktywa i ile przynoszą dochodu. R.Kiyosaki napisał gdy przestaniesz pracować twoje aktywa będą Cię karmić a pasywa Cię pożrą. -
22.02.2010 (22:37)Miro!!
Nie interesuje mnie ile zarabia autor artykułu, ale na 100% wiem jedno. TY JESTEŚ BIEDNY! Z takim podejściem do pieniędzy widać z daleka, że ledwo sobie radzisz. Zapewne tłumaczysz się - nie mam kasy, ale za to jestem uczciwy, tak? Zachęcam do otwarcia oczu! Bycie bogatym to przede wszystkim cecha umysłu, pieniądze są na drugim miejscu. I jeszcze jedno! Zdziwiłbyś sięile biznesów powstało od zera! Ale Ty tego nie dostrzegasz... -
22.02.2010 (23:10)Pieniadze uspokajaja,czlowiek czuje sie duzo pewniej,tak mowi moj maz.To prawda.Ja nie musze sie o nic martwic,wszystko moge sobie kupic za gotowke:samochod,telewitor,czy nawet dom,jak chce jeszcze jeden,to piekne ucucie miec pieniadze.
-
23.02.2010 (01:28)Miro ma racje. Nie może być kilka miliardów bogaczy a w Polsce 40 milionów milionerów. Rodzisz sie w hierarchii i większość w nie j zostaje.
-
23.02.2010 (03:48)Ludzie, jestescie strasznie biedni. Pieniadze sa potrzebne ale biznes zniewala, robi robota. Czym lepiej idzie, tym zostawia mniej czasu. Czlowiek uzaleznia sie od okolicznosci, innych ludzi i staje sie trybem w bezsensownej maszynie. Przeklinam dzien w ktorym stracilem wolnosc a zyskalem pieniadze.
-
21.03.2010 (08:41)to już nie jesteście wszyscy chrystusami??:)) taka solidarność
stą do Ameryki takis tyli czysośc świr ci to z ałatwi zobaczysz tor i jego pierwiastek?
mozna o tym po co ci pieniadze jestes zaj bogaty-masz jaja:) a TTY??? CZY TYLKO MASZ KASĘ -
21.03.2010 (14:13)Zlikwidować partie polityczne. Wtedy wszyscy będą mieć jednakowy start i nikt nikogo łupić nie będzie.