A pielegniarka ??
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Pani doktor taka młoda? (99)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
08.10.2010 (18:54)
-
08.10.2010 (19:07)~taka jednaja też mam zle doświadczenia z lekarzami. A media i gazety wszystko tak pieknie koloryzuja!~akja też uważam że tak jest. Nie mam zbyt dobrych dośwaidczeń z lekazrami. Polowe swojego życia spędziłam w szpitalach i widze co jak jest!~aniaPOPIERAM TYCH PONIŻEJ! WASZE ARTYKUŁY SA UPIĘKSZONE! Dokładnie jak seriale medyczne, gdzie lekarze przedstawiani są jako miłe, dobre osoby stawiające dobro pacjenta ponad wszystko! Ale rzeczywistość jest zupełnie inna! Jak nie dasz łapówki to cie mają gdzieś, a wszystko trzeba długo, bardzo długo czekać, wszyscy mają cie w nosie a lekarze i pielęgniarki z wielką łaską robią co do nich należy! Nie mówie że wszyscy, ale w większości taki jest personel medyczny! Więc nie KOLORYZUJCIE!lekarze to sami złodzieje!
-
08.10.2010 (19:35)Moglem byc lekarzem.mialem mozliwosci do nauki...poziom inteligencji jako dzieciak mialem grubo powyzej normy.zabraklo checi i wytrwalosci... do konca zycia nie wybacze sobie tego,ze moglem byc jednym z Was a nie jestem...szacunek dla ludzi medycyny...
-
08.10.2010 (19:47)~SciemaTo taki zawod w ktorym kilku pacjentow wysyla sie w kraine lowow. Na czyms trzeba swie uczyc zanim stwierdzi, ze lekarz cos umie
Ludzie, jaki jad sączycie! Łatwo krytykować i oceniać! Proponuję najpierw samemu skończyć studia medyczne.
Pozdrawiam młodych adeptów sztuki medycznej:) -
08.10.2010 (20:01)Sam przeszedlem chemio i radio terapie w Krakowie , zyje ale komfort zycia jest fatalny bo lekarze zaniedbali mnie poinformowac o pewnych sprawach co TRZEBA koniecznie przed tymi zabiegami zrobic , poszly zeby , zoladek itd, Dla nich liczy sie ze wyszedlem zywy ze szpitala ,owszem zyje ale jak , a gdyby sie przylozyli byloby o wiele lepiej , czy to ich niewiedza czy niedbalstwo ?
-
08.10.2010 (20:05)Niestety tacy lekarze to rzadkość... Osobiście przez kilka miesięcy miałam doczynienia z lekarzem, który był nie tylko wiecznie przerażony, opryskliwy lecz co najgorsze beznadziejnym onkologiem...
-
08.10.2010 (20:16)trzeba być twardzielem żeby być onkologiem , to chyba najgorszy kierunek medycyny
-
08.10.2010 (20:38)
-
08.10.2010 (21:08)PO PIERWSZE - CO ZA SKŁADNIA ZDAŃ, PO DRUGIE, BLEF A NIE OPOIWEŚC, NARA!
-
08.10.2010 (21:26)~alcatrasania na onkologi inni są lekarze...tam nie ma łapówek, przekupstwa...i warczących lekarzy...wiem o tym.. w warszawie na ursynowie w centrum onkologicznym nawet pani w rejestracji jest miła~aniaWASZE ARTYKUŁY SA UPIĘKSZONE! Dokładnie jak seriale medyczne, gdzie lekarze przedstawiani są jako miłe, dobre osoby stawiające dobro pacjenta ponad wszystko! Ale rzeczywistość jest zupełnie inna! Jak nie dasz łapówki to cie mają gdzieś, a wszystko trzeba długo, bardzo długo czekać, wszyscy mają cie w nosie a lekarze i pielęgniarki z wielką łaską robią co do nich należy! Nie mówie że wszyscy, ale w większości taki jest personel medyczny! Więc nie KOLORYZUJCIE!
Popieram cię całkowicie! ten artykuł to jeden wielki blef! -
08.10.2010 (21:28)Pani dr Kliwicka jest wspanialym lekarzem, Traktuje pacjentow z pelna powaga,oddana swojej pracy.
-
08.10.2010 (21:34)~akPopieram cię całkowicie! ten artykuł to jeden wielki blef!~alcatrasania na onkologi inni są lekarze...tam nie ma łapówek, przekupstwa...i warczących lekarzy...wiem o tym.. w warszawie na ursynowie w centrum onkologicznym nawet pani w rejestracji jest miła~aniaWASZE ARTYKUŁY SA UPIĘKSZONE! Dokładnie jak seriale medyczne, gdzie lekarze przedstawiani są jako miłe, dobre osoby stawiające dobro pacjenta ponad wszystko! Ale rzeczywistość jest zupełnie inna! Jak nie dasz łapówki to cie mają gdzieś, a wszystko trzeba długo, bardzo długo czekać, wszyscy mają cie w nosie a lekarze i pielęgniarki z wielką łaską robią co do nich należy! Nie mówie że wszyscy, ale w większości taki jest personel medyczny! Więc nie KOLORYZUJCIE!jedyna mądra wypowiedz dziś! Prawda prawda i jeszcze raz prawda Aniu!
-
08.10.2010 (21:37)WASZE ARTYKUŁY SA UPIĘKSZONE! Dokładnie jak seriale medyczne, gdzie lekarze przedstawiani są jako miłe, dobre osoby stawiające dobro pacjenta ponad wszystko! Ale rzeczywistość jest zupełnie inna! Jak nie dasz łapówki to cie mają gdzieś, a wszystko trzeba długo, bardzo długo czekać, wszyscy mają cie w nosie a lekarze i pielęgniarki z wielką łaską robią co do nich należy! Nie mówie że wszyscy, ale w większości taki jest personel medyczny! Więc nie KOLORYZUJCIE
-
08.10.2010 (21:41)a dlaczego nie powiedzą chorym że wyleczy ich zwykła witamina?? zrobili z niej truciznę, bo jest naturalna i nie można zbić na niej kasy jak na chemii itp.. chory świat i tyle!!!!!
-
08.10.2010 (22:37)~:(a dlaczego nie powiedzą chorym że wyleczy ich zwykła witamina?? zrobili z niej truciznę, bo jest naturalna i nie można zbić na niej kasy jak na chemii itp.. chory świat i tyle!!!!!
Masz świętą racje! Tylko nabijają kasę. Ciekawe ile zarabia taka lekarka?
-
08.10.2010 (22:41)"Przyszło jej kiedyś do głowy, że lepiej było zostać np. okulistką? - Nie. Tu się rozwijam najszybciej" - a okulistyka to niby łatwiejsza specjalizacja, w której sie nie można rozwijać???? Jestem świeżo po stażu podyplomowym i nie mozna go odbywac na wybranym przez siebie oddziale ... a już operacje wykonać na stażu i to jeszcze samemu wybrać cięcie..... bzdura!! Co do samych Pań Doktor - dobrze że sa jeszcze tacy lekarze i oby było ich jak najwięcej !!!
-
08.10.2010 (23:34)
-
08.10.2010 (23:36)Chciałabym, aby kiedyś stało się możliwe sprawdzenie, którzy studenci medycyny kierowali się powołaniem, a którzy chęcią zarabiania pieniędzy i uzyskaniem wysokiego statusu społecznego. Szczególnie na onkologii powinni pracować ludzie z powołaniem, na dodatek posiadający dogłębną znajomość psychologii i psychoterapii.
Leczenie chorych na raka nie powinno być tylko zawodem, lecz poczuciem potrzeby pomagania cierpiącym ludziom i źródłem radości za każdego człowieka wyrwanego śmierci.
Wszystkim ludziom, szczególnie chorym na raka, życzę wyłącznie lekarzy z powołania, takich, którzy widzą w pacjencie człowieka równego sobie. -
08.10.2010 (23:38)18 Lat temu przeszlam operację,a następnie naświetlania kobaltem.Leżałam w Klinice Onkologii w Gliwicach.Warunki byly straszne! To bylo przed remontem.Nawet w łóżku musiałam podkładac pod materac zwinięte koce,bo inaczej spałabym prawie na siedziąco.Lekarze natomiast byli dośc chłodni w kontaktach,ale bardzo profesjonalnie podchodzili do pacjenta.Nie dałam żadnej łapówki przy przyjęciu na oddział.Podziękowałam przy wypisie prezentem,dosłownie drobiazgiem nawiązującym do bukietu kwiatów.I choc na wypisie mam: Rokowania wątpliwe...żyję i cieszę się tym życiem.Wiem,że leczyli mnie fachowcy!..a przecież o to głównie chodzi w zawodzie lekarza.Nikt nie chce uśmiechu przykrywającego litośc,tylko...profesjonalnego leczenia.
-
08.10.2010 (23:42)~:(a dlaczego nie powiedzą chorym że wyleczy ich zwykła witamina?? zrobili z niej truciznę, bo jest naturalna i nie można zbić na niej kasy jak na chemii itp.. chory świat i tyle!!!!!
Wie, o czym mówisz.Masz po części rację,ale to nie Ci lekarze którzy bezpośredni stykają się z chorymi...tylko Ci ludzie którzy siedzia na wysokich stołkach decyduję jaki lek dopuścic do obrotu.To są niewyobrażalne pieniądze,a za mniejsze sie ludzie zabijają!