Zdarzyło mi się uczestniczyć w różnych spotkaniach rekrutacyjnych i z czasem poczułam się tak wyluzowana i pewna siebie, że było mi aż żal tych komisji, z którymi musiałam debatować na różne tematy. Prawdą jest jednak to, że trzeba znaleźć złoty środek... Zbyt duża pewność siebie, elokwentność oraz płynne poruszanie się po meandrach wiedzy, może zaniepokoić przyszłego pracodawcę i sprawić, że pomyśli on: "a może ona jest tak dobra, że mnie wygryzie za kilka miesięcy?" Tak niestety jest... Szukanie pracy to ciężki kawałek chleba. Dlatego najlepiej robić to wówczas gdy mamy ciepłą posadę w zanadrzu... tylko żeby to wszystko było takie łatwe...
Reklama
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Idealne spotkanie rekrutacyjne (3)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
04.05.2011 (15:16)
-
02.06.2011 (21:56)264Wprawdzie,nie dotyczą mnie obecnie sprawy szukania pracy,lecz wiem ile elementów się na to składa .Osobiście oko w oko rozmowa z pracodawcą jest bardzo ważna ,ubiór poza osoby elokwencja oraz wyczucie sytuacji,żeby wypaść jak najkorzystniej żebyśmy mieli przeświadczenie że rozmowa wstępna była krokiem naprzód.
-
11.10.2011 (10:37)tzw.''efekt halo''-pierwszego wrażenia,bardzo często bywa złudny;wiem coś o tym,bo stałam po obydwu stronach ''barykady'':)
-
Wasze komentarze (49)
-
Szczebel po szczeblu (1)
-
Kobieta sukcesu (0)
-
Mama w pracy (1)
-
Studia i nauka (3)
-
Przepisy i porady prawne (0)