Podjęcie tej decyzji bywa trudne, bo kiedy tak naprawdę dziecko jest na tyle duże, aby mogło zostać z opiekunką? Czy pół roku siedzenia z dzieckiem w domu wystarczy? A może 3 lata to jest ta najlepsza granica? Jak było w Twoim przypadku? Podziel się swoimi przemyśleniami.
Reklama
Kiedy jest najlepszy moment, aby po urodzeniu dziecka wrócić do pracy? (3)
-
20.05.2010 (16:19)
-
25.06.2010 (07:47)Ja wróciłam tuz po macierzyńskim.Pracuję w liceum.Mąż na "okienkach" dowoził mi małą do karmienia cyckiem.Często przychodziłam do pracy niewyspana,wykończona,bo dziecko miało kolki,budziło mnie w nocy wielokrotnie.W pracy zero wyrozumiałości dla mamy z maleńkim dzieckiem.Nawet dokuczano i docinano.Okres ten wspominam jako koszmar.Siedzialabym z małą w domu 3 lata,ale sytuacja finansowa mi na to nie pozwoliła,dlatego takie "szarpanie" się pomiędzy maleństwem a obowiązkami w pracy odbiło się niekorzystnie na moim zdrowiu fizycznym i psychicznym.
-
29.12.2010 (01:03)7797nie chcą matek, w każdym środowisku pracy wolą młode, jeszcze nie przemęczone życiem kobiety......lubiłam każde miejsce pracy....Został mi jednak ból fizyczny....psychiczny mniej. Zaorana czterdziecha.Pozdrawiam.
-
Wasze komentarze (49)
-
Szczebel po szczeblu (1)
-
Kobieta sukcesu (0)
-
Mama w pracy (1)
-
Studia i nauka (3)
-
Przepisy i porady prawne (0)