Reklama

Ziemniak to wyczyści

Przypalona patelnia? To nie problem, kiedy pod ręką masz ziemniaki.

Potrzebujesz: jedną łyżkę soli gruboziarnistej, jedną łyżeczkę oliwy z oliwek i jednego ziemniaka (nie powinien być świeży). 

Przygotowanie
Warzywo przecinasz na pół. Następnie papierowym ręcznikiem usuń z patelni resztki przypalonego jedzenia. Zasyp ją solą. Weź w dłoń połówkę ziemniaka i zacznij szorować powierzchnię patelni okrężnymi ruchami. Spłucz patelnię ciepłą wodą. Wytrzyj do sucha i natrzyj oliwą z oliwek. W ten sposób ją zaimpregnujesz. Pamiętaj, aby ten patent stosować tylko w przypadku patelni ze stali nierdzewnej i żeliwnych. Nigdy nie do patelni teflonowej, bo pocieranie solą ją porysuje.

Zobacz także: 

Reklama
Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy