Reklama

Takie rady najlepiej się sprawdzają

Najlepsze rady usłyszeć można od koleżanek. I właśnie takie "zasłyszane" prezentujemy.

Jak zrobić aromatyczną oliwę?

ziołową - kilka gałązek świeżych ziół (np. tymianek, bazylia, oregano) wrzuć do oliwy i zblenduj. Taka oliwa musi być zużyta w ciągu kilku dni. 

chili - 3-4 suszone papryczki z ziarnami (w nich jest najwięcej kapsaicyny, która nadaje im ostry smak) rozgnieć w moździerzu  i podgrzej na patelni. Potem przesyp do butelki z oliwą. Po paru dniach będzie naprawdę ostra.  

Jak wyczyścić okap z tłuszczu?

Zagotuj 1 litr wody i rozpuść  w nim trochę sody. W takim roztworze zanurz (przynajmniej na pół godziny) siatki okapu. Do regularnego czyszczenia używaj oleju roślinnego, który rozpuszcza brud i tłuszcz.

Reklama
Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy