Reklama

Sztuczki, które pomogą ci w kuchni

Jak poradzić sobie, gdy naleśniki przywierają do patelni? Co zrobić, gdy wyszedł nam za tłusty rosół? Z tymi problemami można łatwo się rozprawić.

Gdy naleśniki przywierają do patelni... 

Prawdopodobnie musisz zwiększyć płomień. Naleśniki przywierają, gdy patelnia jest za słabo nagrzana.  

Przecier pomidorowy

Jeśli nie wykorzystałaś całej zawartości słoiczka, a nie chcesz, by spleśniał, nasyp na wierzch odrobinę soli i dodaj trochę oliwy. 

Tłusty rosół

Wrzuć do niego kilka kostek lodu, a tłuszcz zbierze się wokół nich i wtedy szybko je wyłowisz wraz z tłuszczem. 

Krojenie chleba

Jeśli chcesz sprawnie pokroić świeży chleb, włóż nóż do wrzątku, wyjmij, wytrzyj do sucha i do dzieła.

Reklama

Zobacz także:

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy