Reklama

Otrębowa zastawa

Jest ekologiczna, bo produkowana z otrąb owsianych. Możesz ją nawet podgryzać po posiłku. Ma dużo błonnika!

Produkty bogate w błonnik są korzystne dla zdrowia

Pomagają obniżyć stężenie cholesterolu, zapobiegają zaparciom, regulują pracę jelit i usprawniają trawienie, zmniejszając ryzyko nowotworu jelita grubego. Błonnik stabilizuje też poziom cukru we krwi i zapobiega powstawaniu miażdżycy oraz oczyszcza organizm z toksyn. 

Zalety talerzy i sztućców z otrąb

Zastępują jednorazowe naczynia z papieru lub tworzyw sztucznych, dzięki czemu chronisz środowisko. W ciągu 30 dni ulegają biodegradacji. Poza tym nie tłuką się i można podawać w nich zarówno dania zimne, jak i gorące. Ale uwaga, ciepłe potrawy nakładaj do 15 minut przed ich spożyciem.

Reklama

Uwaga!

Naczyń z otrąb nie należy stosować do podawania niektórych produktów, m.in. napojów gazowanych, kawy, herbaty oraz zupek typu instant. Nie mogą ich też stosować alergicy, bo talerze zawierają gluten pszenny. 
Zobacz także: 


Rewia
Dowiedz się więcej na temat: otręby | sztućce
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy