Reklama

Naturalne nawożenie

Chcesz być eko? Wykorzystaj resztki jedzenia do nawożenia roślin. Sprawdź, jak to zrobić.

Skorupki jaj to źródło azotu i wapnia. Poprawią kondycję takich roślin, jak piwonie, liliowce, czarny bez, a także pomidory, ogórki, kapusta i szczypior. Pokrusz je drobno i wymieszaj z ziemią wokół roślin.

Skórka od banana zawiera składniki cenne dla wielu roślin. Pokrój ją, włóż do słoja i zalej wodą. Przykryj i odstaw na kilka dni. Płynem podlewaj rośliny doniczkowe.

Napar herbaciany odkaża ziemię i wzmacnia rośliny. Raz na dwa tygodnie podlewaj nim paprocie w doniczce, a także róże, azalie i rododendrony w ogrodzie. Rośliny te będą lepiej rosły także dzięki fusom kawy.

Reklama
Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy