Reklama

Jak zlikwidować zapach po smażeniu ryby?

Po smażeniu ryby wlej  na patelnię 5-6 łyżek octu, szklankę wody i wrzuć 3 goździki. Gotuj na małym ogniu, bez pokrywki, kilkanaście minut.

Smażąc rybę na patelni, jednocześnie na palniku obok gotuj w garnuszku  - bez przykrycia - wodę z dużym liściem laurowym lub łyżką mielonego cynamonu.

Na patelnię po smażeniu ryby wlej fusy z herbaty. Zalej niewielką ilością wody i gotuj przez kilka minut.

Rozgrzej piekarnik  do 200°C. Na papierze  do pieczenia rozsyp cukier lub cynamon i piecz 60 minut. W kuchni roznosić się będzie aromat wypieków, a nie smażeniny.

Reklama
Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy