Przejdź na stronę główną Interia.pl

Jak wybrać arbuza

​Sezon na nie trwa. Właśnie teraz, a nie latem, są najsoczystsze, najsłodsze i... najtańsze! A jak kupić te najlepsze?

Przyjrzyj się ich skórze. Prążki powinny być równomierne, bez plam, o wyraź- nie zaznaczonych kolorach. 

Reklama

Arbuz nie powinien mieć wgnieceń ani uszkodzeń na powierzchni, skóra po naci- śnięciu nie może się uginać. 

Jaśniejsza plama na spodniej stronie owocu musi być ciemnożółta - im kolor bardziej intensywny, tym owoc świeższy. 

Ogonek musi być zielony i elastyczny, a nie suchy.

Małe sztuki rzadko są dojrzałe. Sięgaj po te wielkie!

Zobacz także:

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje