Reklama

Jak naturalnie barwić jajka

Koniecznie poznaj najlepsze i sprawdzone sposoby!

1.  Na brązowo - w mocnym wywarze herbaty lub kawy.

2.  Na czerwono lub bordowo - w wywarze z łupin z czerwonej cebuli lub z kwiatów hibiskusa.

3. Na fioletowo - w wywarze z jagód, czarnego bzu, borówki amerykańskiej, czerwonej kapusty. Każdy składnik da inny odcień, od ciemnego fioletu po błękit.

4.  Na żółto - w kurkumie, curry, łupinach zwykłej cebuli.

5. Na pomarańczowo - w wywarze z dyni, marchwi.

6. Na różowo - w żurawinie, soku z buraków.

7. Na zielono - w szpinaku, pokrzywie, szczypiorku, trawie, korze brzozy.

Reklama

8. Na czarno - w szyszkach olchy.

Zobacz również:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy