Reklama

Pasta dr Budwig z kwasami omega-3

Dieta bogata w kwasy omega-3 przynosi dobre efekty w leczeniu choroby Alzheimera, nowotworów, miażdżycy, alergii, depresji, wrzodów żołądka, stwardnienia rozsianego, schorzeń woreczka żółciowego, stłuszczenia wątroby oraz cukrzycy.

Potwierdziła to w swoich badaniach dr Joanna Budwig, niemiecka biochemik, która za osiągnięcia naukowe nominowana była aż siedem razy do Nagrody Nobla. Opracowała m.in. dietę nazywaną od jej nazwiska.

Podstawą diety dr Budwig jest lecznicza pasta - połączenie oleju lnianego i chudego białego sera. Do jej przygotowania używa się nieoczyszczonego oleju lnianego, tłoczonego na zimno, którego nie wolno stosować do smażenia.

Olej miksuje się z chudym białym serem, dzięki czemu nienasycone kwasy tłuszczowe łączą się z białkiem. To z kolei gwarantuje bardzo szybkie przyswajanie przez organizm odżywczych składników.

Reklama

Pastę przygotowuje się z 8 łyżek oleju lnianego i 12 dkg chudego białego sera. Porcja dzienna dla osoby zdrowej to 2 łyżki pasty.

Można ją przygotować na słono, do bazy dodając po 3 szczypty kurkumy, imbiru, pieprzu i soli, albo na słodko-ostro, dodając 2 szczypty kurkumy, imbiru cynamonu, szczyptę soli i 5 łyżeczek miodu.

Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama