Reklama

Oliwki i jarmuż. Bogactwo cennych składników

Wspomogą odchudzanie i zadbają o mocne kości. Te produkty powinnaś zawsze mieć w lodówce. Oliwki dodawaj do sałatek i kanapek, jarmuż do zielonych koktajli.

Czarne oliwki napędzają metabolizm 

Zdaniem naukowców wystarczy jeść siedem oliwek dziennie, aby cieszyć się zdrowiem i piękną sylwetką do późnych lat. Dlaczego? Okazuje się, że oliwki zawierają substancję, która jest w stanie zlikwidować skutki życia na zbyt tłustej diecie. Substancja ta przyspiesza spalanie, podkręca metabolizm i pomaga bez przechodzenia na restrykcyjną dietę pozbyć się kilku nadprogramowych kilogramów. Warunek jest tylko jeden: oliwki należy jeść regularnie.

Jarmuż na kości i stawy

Popularny od niedawna, jest najlepszym warzywem dla zmagających się z niedoborem wapnia. Jarmuż zawiera go mnóstwo i to w dobrze przyswajalnej formie. Dzięki temu zapobiega osteoporozie i złamaniom. Oprócz tego ma także witaminę C, dzięki której organizm produkuje kolagen, niezbędny stawom. Najzdrowiej byłoby jeść jarmuż na surowo, ale jego smak nie każdemu pasuje. Można za to upiec liście z oliwą i solą i jeść jak czipsy! 

Zobacz także:

Reklama


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy