Jak przygotować menu w postaci półpłynnej
Jedzenie tak przygotowanych posiłków odciąża układ pokarmowy, pomaga oczyścić organizm, a także zrzucić kilka kilogramów.
Kuracja nie powinna trwać dłużej niż dziesięć dni. Dania należy komponować z warzyw i owoców: banany i ziemniaki dostarczą złożonych węglowodanów; buraki, morele, jabłka, truskawki, pomarańcze - antyoksydantów, witamin i mikroelementów. Dodawaj do potraw zmielone płatki owsiane, siemię lniane i orzechy. Pij 2,5 litra płynów.
Awokado, banan i zmielone płatki owsiane na mleku, rumianek albo koktajl z jabłka, buraka z mlekiem kokosowym, mięta.
Koktajl truskawkowy na kefirze, herbata lub mleko migdałowe z bananem, kakao na wodzie.
Zmiksowany krem z dyni ze słonecznikiem, ciepła woda albo zabielany krem z buraków, mus ziemniaczano-pietruszkowy z siemieniem lnianym, kompot.
Koktajl truskawkowo-bananowy z jogurtem, kawa lub kasza manna z malinami, woda.
Gazpacho ze zmiksowanej papryki, ogórków, cebuli, ziemniaka, pomidorów, chili, woda albo koktajl z buraków, pora, gotowanych ziemniaków i ciecierzycy, herbata.