Reklama

Co warto jeść na poprawę nastroju

Sięgaj po razowe makarony, pieczywo pełnoziarniste, płatki owsiane, kasze, brązowy ryż. W menu nie może zabraknąć ryb, chudego drobiu i podrobów.

Spożywaj mleko, sery, jajka, ale też rośliny strączkowe, zielone warzywa liściaste, kiełki, pietruszkę, seler, marchew, awokado. Zajadaj się cytrusami, bananami, daktylami, morelami, figami, rodzynkami i orzechami. Pij kakao i herbatę z dzikiej róży.

Śniadanie

Frittata ze szpinakiem, czosnkiem i pieczarkami oraz  szynką drobiową i serem, kakao naturalne na chudym mleku.

Drugie śniadanie

Sałatka z piersi kurczaka, selera naciowego, ananasa z puszki, z jogurtem naturalnym, curry i szczypiorkiem, woda.

Reklama

Obiad

Krem z cukinii z groszkiem ptysiowym, pieczony filet z dorsza, ryż brązowy, surówka z białej kapusty i marchwi, sok z żurawiny. Zupa pieczarkowa  niezabielana, makaron razowy, gulasz z piersi indyka, sałatka z pomidorów,  sok pomarańczowy.

Podwieczorek

Banan zapiekany z kawałkami gorzkiej czekolady i orzechami,  herbata z dzikiej róży.

Kolacja

Leczo z bakłażana, cukinii, pomidora, papryki, cebuli i czosnku, chleb razowy, sok jabłkowy.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy