Reklama

Co jeść, żeby dłużej czuć się młodym?

Antocyjany to naturalne barwniki roślinne, które m.in. przeciwdziałają starzeniu się organizmu, chronią wzrok, wzmacniają naczynia krwionośne i przyspieszają regenerację komórek.

 Jeśli chcesz uzupełnić w nie dietę, wybieraj owoce i warzywa w kolorach od czerwonego, przez niebieski aż do fioletowego. Najlepszymi źródłami są czarne jagody, porzeczki, maliny, jeżyny, aronia, borówka amerykańska, czarny bez, ciemne winogrona, bakłażany oraz czerwona kapusta i hibiskus.

Śniadanie

Pełnoziarnista bułka z twarogiem i dżemem z czarnej porzeczki, herbata z hibiskusa.

Drugie śniadanie

Ciastko owsiane, koktajl z mleka i jagód, woda lub kromka ciemnego chleba z indykiem i sosem śliwkowym, herbata zielona.

Obiad

Zupa warzywna z czerwoną kapustą, pierogi z jagodami i jogurtem naturalnym albo zupa krem z cukinii, makaron pełnoziarnisty z czarnymi oliwkami, pomidorami, bazylią, czosnkiem  oliwą z oliwek, kompot ze śliwek.

Reklama

Podwieczorek

Naleśniki z sosem jagodowym, herbata owocowa.

Kolacja

Musaka z bakłażanem, czerwoną papryką, drobiowym mięsem mielonym i pomidorami oraz oliwą z oliwek, pełnoziarnista bułka, woda z limonką.


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy