Created with Love, czyli catering dietetyczny z listą oczekujących!

Dobre jedzenie nie potrzebuje reklamy. Created with Love to catering dietetyczny, który zyskał sławę dzięki poleceniom klientów. Niestety, aby zostać ich podopiecznym, trzeba chwilę poczekać. Warto, bo gotują dobrze, zdrowo i z dobrych produktów. Mało tego, sprawdziłyśmy, że nawet przy ograniczonej podaży kalorycznej (1200 kalorii) posiłki są sycące.

Kami i Darek. Miłośniczka gotowania i trener personalny. Małżeństwo, które jak na prawdziwych sportowych freaków przystało, poznało się na siłowni. Ich catering powstał przypadkiem, ale świadomie. Zaczęło się od podopiecznej Darka, która miała problemy związane z Hashimoto. Nie mogła znaleźć oferty, która sprostałaby jej wymaganiom. Poprosiła o pomoc Darka, Darek zwrócił się do Kami. Zaczęli układać jadłospis, gotować i...ruszyła lawina. Z czasem z domowej kuchni przenieśli się do profesjonalnej przestrzeni, zatrudnili pracowników, ale jedno się nie zmieniło, jakość posiłków i indywidualne podejście do klientów.

Czym się różnicie od innych firm działających w tej samej branży?


Założeniem był catering, który będzie te wartości dostosowywał indywidualnie do osoby, a kaloryczność będzie efektem ubocznym. Nie sprzedajemy szablonu, a klientów traktujemy indywidualnie. Klienci nas znają, kontaktują się z nami, są zaangażowani w markę. W ofercie mamy też pakiet treningów personalnych wraz z indywidualnym cateringiem dietetycznym.

Osiągnęliście sukces bez reklamy. Jak tego dokonaliście?

Poczta pantoflowa, najlepsza z rekomendacji. Poza tym mieliśmy wymierne efekty sportowe, bo dzięki idealnie dobranym posiłkom oraz dokładności w treningach Darek dwukrotnie zajął miejsce na podium w zawodach kulturystycznych. Sukcesy osiągnęło też kilku naszych cateringowych klientów, którzy oprócz wygranej w Polsce, zdobyli też nagrody w prestiżowych zawodach Arnold Classic. Ludzie to docenili.

Czy to prawda, że obecnie macie listę oczekujących?

Mamy limit klientów i powyżej tej liczby nie przyjmujemy nowych zamówień. To gwarantuje zachowanie jakości na założonym poziomie i daje możliwość poświęcenia czasu każdej osobie. Dla nas klienci nie są kolejnymi numerami zamówienia, ale prawdziwymi osobami z realnymi problemami, które staramy się rozwiązać.

Jak udaje Ci się trafić w zbiorowy smak, unikając jednocześnie nijakości?

Gotowanie dla obcych osób jest trudne. Całe szczęście, zanim zacznę dla kogoś gotować mam o tej osobie sporą dawkę informacji, które przekazała nam podczas składania zamówienia. Oczywiście nie zadowolę wszystkich, dlatego zachęcamy do dni testowych. Jedzenie nie może męczyć, ono ma dawać radość i przyjemność. Nie będę się chwalić, ale przecież to smak moich dań zagwarantował mi tytułu kucharza roku.

Czym różni się catering dietetyczny od wypadu do restauracji?

Posiłki w cateringu dietetycznym są zupełnie inne niż w restauracji. Tu chodzi o zdrowie i bilans, nie tylko o smak. Muszę zwracać uwagę na składniki odżywcze, kalorie, redukować ilość tłuszczu, który jest nośnikiem smaku. Takie gotowanie jest bardzo wymagające, mocno ogranicza. Dlatego najważniejsze to wybierać najlepsze jakościowo produkty i gotować sezonowo. Dobry produkt broni się sam.

Od samego początku, podczas gotowania przyświeca mi zasada, gotuję tak, abym sama nie mogła doczekać się, aż to zjem i żeby smakowało mojemu mężowi.

Więcej na https://createdwithlove.pl/

.
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy